Φονική πυρκαγιά: Σκουρλέτης – Τόσκας στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας

985
πυρκαγιά

Ακριβώς ένας μήνας συμπληρώνεται σήμερα από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική, που στοίχισε τη ζωή σε 96 ανθρώπους και κατέστρεψε σπίτια και περιουσίες, και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση γεγονότων και ευθυνών, με τους Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Τόσκα κ.ά. πολτικά πρόσωπα να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Περισσότεροι από 35 μάρτυρες έχουν καταθέσει στους εισαγγελείς Ζαγοραίο και Γνεσούλη, με τη δικαστική έρευνα να μην εστιάζεται μόνο στα αίτια της πυρκαγιάς, αλλά να περνάει και στις ευθύνες των αρμοδίων.

Η δικογραφία μετράει ήδη πολλές χιλιάδες σελίδες, ενώ η ολοκλήρωσή της, με την κλήση των υπόπτων και την άσκηση των ποινικών διώξεων, θα σημάνει όταν οι εισαγγελείς πάρουν στα χέρια τους το πόρισμα του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα -πυραγού- που έχουν ορίσει.

Απαντήσεις, όμως, αναμένονται και από την Πυροσβεστική, η οποία έχει εντολή να διενεργήσει αυτοψία και να πάρει και καταθέσεις από τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην μάχη κατά της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

Τότε, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κλήση των “υπόπτων”, εκείνων δηλαδή από τους οποίους θα ζητηθεί να δώσουν εξηγήσεις ως οιονεί κατηγορούμενοι. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η αυτή η έρευνα θα τελειώσει με την άσκηση διώξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, οι εγκληματικές παραλείψεις και τα λάθη των οποίων οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, η εισαγγελία Πρωτοδικών διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη μήνυση που κατέθεσε η Βαρβάρα Φύτρου, μεταξύ άλλων και σε βάρος του Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Τόσκα, προκειμένου να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή.

Η γυναίκα, που έχασε τον σύζυγο και τα δύο της παιδιά στην πύρινη λαίλαπα, υποστηρίζει ότι πρέπει να ερευνηθεί από τη Βουλή εάν οι δύο υπουργοί έχουν τελέσει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ως πολιτικοί προϊστάμενοι των υπηρεσιών, οι οποίες ήταν σε πλήρη… αποσυντονισμό κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας