Έμαθαν για νεκρούς όταν είχαν φύγει οι κάμερες. Αλαλούμ και αντιφάσεις.

930
νεκρούς

Λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες ότι τα κυβερνητικά στελέχη γνώριζαν για την ύπαρξη νεκρών, δύο πρωτοκλασάτοι υπουργοί οι κ.κ Σκουρλέτης και Σπίρτζης παραδέχθηκαν ότι ο πρωθυπουργός έμαθε ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς την περασμένη Δευτέρα αλλά είχαν … φύγει οι κάμερες.

Η νέα γραμμή της κυβέρνησης στην προσπάθεια να «καλύψουν» τον πρωθυπουργό για το επικοινωνιακό σόου της Δευτέρας με τη συνεδρίαση του Συντονιστικού όπου δεν υπήρξε καμία αναφορά για νεκρούς, ήρθε τη Δευτέρα από τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη καθώς και τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

«Ο Πρωθυπουργός έμαθε ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς αφότου έφυγαν οι κάμερες από το επιχειρησιακό κέντρο την περασμένη Δευτέρα» δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης στο ραδιόφωνο 24/7, δικαιολογώντας έτσι τον πρωθυπουργό ο οποίος δεν αναφέρθηκε στην ύπαρξη νεκρών. Ο υπουργός Εσωτερικών μάλιστα χαρακτήρισε αστήρικτη και καθόλου σοβαρή την κατηγορία της ΝΔ ότι η κυβέρνηση απέκρυψε τα θύματα.

«Μόλις επιβεβαιώθηκε η πληροφορία, βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξημερώματα και ενημέρωσε για τους νεκρούς», είπε και πρόσθεσε ότι δεν θα άλλαζε κάτι αν η ενημέρωση γινόταν μία ώρα νωρίτερα ή μία ώρα αργότερα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και κ. Σπίρτζης ο οποίος υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός δεν έκανε δηλώσεις το βράδυ της περασμένης Δευτέρας επειδή οι πληροφορίες για νεκρούς επιβεβαιώθηκαν μόλις έφυγαν οι κάμερες.

Έτσι, μετά τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος είχε δηλώσει πως είχε πληροφορίες για νεκρούς αλλά δεν είχαν επιβεβαιωθεί, και ο κ. Σπίρτζης δικαιολόγησε τη … σιωπή του πρωθυπουργού αναφέροντας ότι οι πληροφορίες ήταν -υποτίθεται- ανεπιβεβαίωτες, αν και οι άνδρες των ΟΥΚ -όπως έγινε εχθές γνωστό- είχαν ενημερώσει με τον πιο επίσημο τρόπο και την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία για την ύπαρξη θυμάτων.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν -όλως τυχαίως- μόλις έφυγαν οι κάμερες της ΕΡΤ… χωρίς να εξηγήσει όμως ο υπουργός γιατί αργά το βράδυ, στις 12:30, που έγινε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός δεν έκανε λόγο για ανθρώπινες απώλειες…

«Είναι μια συζήτηση μιας επικοινωνιακής πολιτικής που θέλει να εκμεταλλευτεί τον πόνο των συνανθρώπων μας και να του δώσει πολιτική χροιά. Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι ο πρωθυπουργός ήταν στη Βοσνία, ότι όλη την ώρα και εκείνη την ώρα γινόταν μια απίστευτη μάχη και για την κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά κυρίως για να σωθούν ζωές, για τον απεγκλωβισμό συμπολιτών μας με κάθε μέσο. Υπήρχε μία πολύ έντονη δράση ακόμα και από υπουργεία που δεν έχουν σχέση. Γιατί εδώ δεν θα αποπροσανατολίζουμε το τι έγινε, πως έγινε και τι θα γίνει με διάφορα ερωτήματα που επικοινωνιακά βάζουν στελέχη της αντιπολίτευσης μέσω συγκεκριμένων κύκλων», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον Realfm 97,8.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας