Έκθεση του ΔΝΤ: ομολογίες και απαράδεκτες προκλήσεις σε βάρος του ελληνικού λαού

1332
αποτελέσματα

Με αφορμή τη δημοσίευση της έκθεσης του ΔΝΤ για το Χρέος και τους «κινδύνους» που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής, δήλωσε ότι: «Αν έχει κάποια αξία η έκθεση του ΔΝΤ, είναι ότι ομολογεί εμμέσως πλην σαφώς, την αποτυχία των αλλεπάλληλων Μνημονίων στην αντιμετώπιση του Χρέους και την έξοδο της οικονομίας από τη βαθιά κρίση. Ομολογεί επίσης ότι υπό συνθήκες μη βιώσιμου χρέους σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, η έξοδος της χώρας στις αγορές, σημαίνει πολύ ακριβό δανεισμό, πάνω από 4%. Ταυτόχρονα το ΔΝΤ ως νέος «Πόντιος Πιλάτος», αποσιωπά πλήρως τις τεράστιες ευθύνες του, ως αρχιτέκτονας και πρωταγωνιστής, μαζί με τα άλλα υπερεθνικά «συνεταιράκια» (ΕΕ-ΕΚΤ-ΕΜΣ), στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών που έχουν φτωχοποιήσει τον λαό, αποδιαρθρώσει την οικονομία και εξανδραποδίσει της νεολαία.!

Το πιο «προκλητικό» ωστόσο της έκθεσης, είναι ότι το ΔΝΤ εμφανίζεται ως θεματοφύλακας της πιστής εφαρμογής του νέου 5ετούς Μνημονίου (2019-2022) που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με στήριξη όλων των δυνάμεων του «Μνημονιακού τόξου» και ασκεί κριτική για τυχόν ταλαντεύσεις εφαρμογής (!) των αντιλαϊκών μέτρων (περικοπής συντάξεων, μείωση αφορολόγητου, κά), ενώ είναι σφόδρα αντίθετο σε κάθε ιδέα χαλάρωσης της λιτότητας (αύξησης κατώτατου μισθού, μείωση φορολογίας λαϊκών στρωμάτων, κά). Προβάλει μάλιστα ως οπαδός της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, με μοχλό τη λιτότητα και αν χρειαστεί με νέα ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα ….προς εξευμενισμό των αγορών. Αλλά όπως λέει και ο λαός, «από στόματος κοράκου ….κράά θα ακούσεις».!

Οι ομολογίες της Έκθεσης για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τον ελληνικό λαό, πρέπει να αξιοποιηθούν ως μήνυμα πιο μαζικών αγώνων για την ανατροπή της Λιτότητας και της Επιτροπείας, διακοπή πληρωμής χρέους με στόχο τη βαθιά διαγραφή του και άνοιγμα του δρόμου μιας ελπιδοφόρας προοπτικής για το λαό και τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας