Άσχημα νέα για Κίεβο: Μεγάλη ρωσική πρόβα απόβασης σε Οδησσό-Μαριούπολη

688
Μεγάλη ρωσική πρόβα απόβασης

“H πολιτική και στρατιωτική κατάσταση στην Νοτιοδυτική κατεύθυνση παραμένει δύσκολη. Αυτό οφείλεται εξαιτίας των προσπαθειών ενός αριθμού ξένων κρατών που αυξάνει την στρατιωτική τους παρουσία στα Νότια και Δυτικά σύνορα της Ρωσίας. Το ΝΑΤΟ συνεχίζει τις προκλήσεις και το Κίεβο αποσταθεροποιεί το Ντονμπάς”.

Με ομιλία του ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας “ακύρωσε” την προηγούμενη διαταγή που είχε δώσει και ανέφερε πως “οι ρωσικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν μετά από έλεγχο ετοιμότητας που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες”.

Οι δύο βδομάδες πέρασαν και οι ρωσικές δυνάμεις δεν έφυγαν και ούτε πρόκειται.

Από δω και πέρα οι εξελίξεις τρέχουν με δραματικό ρυθμό.

Εδώ η ομιλία Σοιγκού με τους Ρώσους Στρατηγούς

Σε εμπόλεμη κατάσταση μεταπίπτει ο Ουκρανικός Στρατός

Ο ουκρανικός Στρατός και οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ασφαλείας τέθηκαν σε κόκκινo συναγερμό.

Η εμπόλεμη κατάσταση αφορά το σύνολο των ουκρανικών ΕΔ από το Κίεβο και τα σύνορα με την Κριμαία μέχρι το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν καθώς και η πρόβα τζενεράλε των ρωσικών αποβατικών δυνάμεων κινητοποίησε έστω και την ύστατη στιγμή το Κίεβο.

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται η πληροφορία πως 50 ρωσικά επιθετικά αεροσκάφη μεταστάθμευσαν στην Κριμαία από την Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια.

Πρόβα απόβασης από τις ρωσικές αμφίβιες Δυνάμεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές αμφίβιες δυνάμεις προχωρούν σε κανονική πρόβα απόβασης απέναντι σε στόχους που προσομοιάζουν Οδησσό και Μαριούπολη.

Για το σκοπό αυτό έχουν κινητοποιηθεί 20 ρωσικά πλοία μεταξύ των οποίων οι φρεγάτες Admiral Makarov και Essen frigates, οι κορβέτες Graivoron και Vyshny Volochyok, ανθυποβρυχιακά πλοία.

Στις ασκήσεις λαμβάνουν μέρος 3 Μοίρες επιθετικών αεροσκαφών Su-25SM3 και η 810η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Δείτε τους χάρτες με τις ρωσικές  βάσεις και δυνάμεις που έχουν κινητοποιηθεί. Ολες βρίσκονται πάνω στα ρωσοουκρανικά σύνορα.

Δείτε εικόνες

Δορυφορικές φωτογραφίες σοκ από την συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων

Από σήμερα η Ρωσία έκλεισε τον εναέριο χώρο και την πρόσβαση στην Κριμαία όπως είχε αποκαλύψει από προχτές το WarNews247.

Δορυφορικές φωτογραφίες ξένης χώρας δείχνουν τεράστια συγκέντρωση δυνάμεων κατά μήκος των ρωσο-ουκρανικών συνόρων και νέες βάσεις που “ξεφυτρώνουν” παντού. 

Χαρακτηριστικό είναι πως εντοπίστηκε ακόμη μια βάση 30 χλμ από το χωριό που βρίσκεται πάνω στην ακτή της Κριμαίας.

Επιπλέον οι δορυφόροι “είδαν” νέα μεταστάθμευση μαχητικών Su-30 και Αλεξιπτωτιστές. Πιθανότατα πρόκειται για την 76η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία.

Η Μαύρη Θάλασσα και η Θάλασσα του Αζον θεωρούνται από σήμερα “νεκρές  ζώνες” για πολιτικά αεροσκάφη και ξένα πολεμικά πλοία. Ο εναέριος χώρος έχει κλείσει μέχρι 24 του μήνα.

Στην Κριμαία εντοπίστηκαν ραντάρ Protivnik GE και Resonance NE. Πρόκειται για νέα προηγμένα ρωσικά 3D ραντάρ ικανά να ανιχνεύουν 500 στόχους ταυτόχρονα σε απόσταση 350 χλμ

Οι επιχειρήσεις είναι πολύ κοντά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας