Άγριος ξυλοδαρμός αντιφασίστα φωτορεπόρτερ από ακροδεξιούς στο Σύνταγμα

999
άγριος

Στόχος επίθεσης από ομάδα ακροδεξιών έγινε o Γερμανός φωτορεπόρτερ της Deutsche Welle, Θωμάς Γιακόμπι, που κάλυπτε τη χθεσινή συγκέντρωση κατά των προσφύγων στο Σύνταγμα. 

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές, ο φωτορεπόρτερ δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από ομάδα ατόμων, μόλις τον είδε να τραβάει φωτογραφίες από τη συγκέντρωση. Οι ακροδεξιοί ζήτησαν από τον δημοσιογράφο τα στοιχεία του και όταν εκείνος αρνήθηκε να τους δώσει την ταυτότητά του τον γρονθοκόπησαν.

Οι αστυνομικοί, αν και έβλεπαν την επίθεση, έσπευσαν στο σημείο μετά από αυτήν και ο Γερμανός αντιφασίστας τούς είπε ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του και πως πρόκειται να καταθέσει μήνυση.

Η Αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια προσαγωγή έως αυτήν την ώρα, ενώ χαρακτήρισε τους τραμπούκους “ομάδα αγνώστων” και τον ίδιο χαρακτηρισμό για τους ακροδεξιούς τραμπούκους έκανε και το κυβερνητικό Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά που πέφτει ο συγκεκριμένος φωτορεπόρτερ θύμα επίθεσης ακροδεξιών. Η πρώτη επίθεση ήταν όταν κάλυπτε και πάλι το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό τον περασμένο Ιανουάριο (2019) στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι είναι συνδημιουργός του γνωστού αποκαλυπτικού αντιφασιστικού ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή – Προσωπική Υπόθεση».

«Ακριβώς πέρυσι έγινε το ίδιο σε ένα συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Με αναγνώρισαν επειδή κάναμε το ντοκιμαντέρ “Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση”. Μου την πέσανε και με χτυπούσαν για περίπου πέντε λεπτά, ώσπου ήρθαν ΜΑΤαδες και εξαφανίστηκαν. Κανείς δεν επέμβαινε και αυτό ήταν το πιο σοκαριστικό. Δεν περίμενα τίποτε άλλο από αυτούς, δεν έχουν τίποτε άλλο στη γκάμα των δραστηριοτήτων τους παρά βία και μίσος. Για δεύτερη φορά ήμουν πολύ τυχερός που δεν έβγαλαν μαχαίρι, γκλομπ, σιδερογροθιές. Νόμιζα ότι με τόση πολλή αστυνομία μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου, έκανα λάθος. Δεν θα κρυφτώ όμως και δεν θα φοβηθώ. Και θα βγει και αυτό στη δεύτερη μας ταινία που ετοιμάζουμε για τη Χρυσή Αυγή», δήλωσε μετά τη χθεσινή επίθεση ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας