Άγρια σύρραξη Κούρδων-Τούρκων στην Ράκκα. Δεκάδες Τούρκοι και τζιχαντιστές νεκροί

750
Άγρια σύρραξη Κούρδων-Τούρκων στην Ράκκα

Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες:  Oι Τούρκοι μετράνε πάνω από 50 νεκρούς στην Ράκκα. Οι Κούρδοι πριν λίγο έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο και εικόνες.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλά πτώματα όχι μόνο αυτά που έδειξαν σε ένα βίντεο οι Κούρδοι.

Ειδικές δυνάμεις των Τούρκων μαζί με δυνάμεις της “Ταξιαρχίας Sultan Murad” επιτέθηκαν εναντίον των Κούρδων SDF στην Ain Issa στην Βόρεια Ράκκα. Οι Τούρκοι ισχυρίζονται από την πλευρά τους πως οι Κούρδοι έχουν 20 νεκρούς και κάποιους αιχμαλώτους. 

Οι ισλαμιστές ζητούν από τους Κούρδους εκεχειρία για να γίνει περισυλλογή των πτωμάτων.

Είχαμε σημειώσει από την αρχή πως ο Ερντογάν παίζει ρωσική ρουλέτα στην Συρία με την κίνηση να εισέλθει τόσο βαθιά στην Ράκκα. Επιβεβαιωθήκαμε απόλυτα και είμαστε ακόμη στην αρχή…

Ταυτόχρονα, μας λύθηκε και η απορία γιατί ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μ. Τσαβούσογλου έθεσε το θέμα στον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Α. Μπλίνκεν.

Ο Τσαβούσογλου είπε στον Μπλίνκεν ότι “υπάρχει ραγδαία αύξηση των κουρδικών επιθέσεων εναντίον τουρκικών δυνάμεων στην Συρία”. Άφησε δηλαδή υπονοούμενα πως οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από το γεγονός αυτό.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του WarNews247 αμερικανική στρατιωτική φάλαγγα με 30 φορτηγά εισήλθε στην Χασάκα μέσω του συνοριακού περάσματος Al-Valeed από το βόρειο Ιράκ.

Άρα ο Τσαβούσογλου κάτι γνώριζε όταν έθιξε το θέμα στον Μπλίνκεν.

Πάνω από 50 νεκρούς έχουν οι Τούρκοι

Οι Κουρδικές δυνάμεις SDF παραδέχτηκαν πως 7 μαχητές τους πέθαναν δυτικά της Ayn Issa μετά από αιφνιδιαστική επίθεση των τουρκικών και ισλαμικών δυνάμεων TFSA.

Βόρεια της Ράκκας, οι τοπικές συγκρούσεις σήμερα κλιμακώθηκαν σε ευρεία πολεμική σύρραξη μεταξύ Κούρδων και Τούρκων.

Οι Κούρδοι έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο και εικόνες με όπλα, πυρομαχικά και στολές των ισλαμιστών και μισθοφορικών δυνάμεων των Τούρκων. Στην περιοχή υπάρχουν πολλοί νεκροί από την δύναμη των Τούρκων “Sultan Suleiman Shah” .

Οι Κούρδοι αναφέρουν πως οι Τούρκοι και οι δυνάμεις τους πέταξαν τα όπλα, άφησαν τους νεκρούς τους και έφυγαν.

Σύρραξη και σε Al-Bab και Αφρίν

Ταυτόχρονα, οι συγκρούσεις επεκτείνονται και στις υπόλοιπες τουρκοκρατούμενες περιοχές της Συρίας όπως σε Al-Bab και στην Αφρίν.

Κούρδοι και Τούρκοι συγκρούονται και στην περιοχή Kafr Kalbin. Εκεί πολεμούν οι “Δυνάμεις Απελευθέρωσης της Αφρίν”.

Προσοχή σκληρά βίντεο

 

 

https://youtu.be/XAGF6GLEW1o

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας