Ύμνοι Pyatt σε Τσίπρα-Νατοϊκή Συμφωνία Πρεσπών. Παγίδα η «στήριξη» γεώτρησης ExxonMobil

2301
pyatt

Ωμός, κυνικός και αδίστακτος ο Geoffrey Pyatt, Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα και εξουσιοδοτημένος σταθμάρχης της Ουάσιγκτον στην περιοχή, μιλώντας στο Thessaloniki Summit 2018, έπλεξε πρωτοφανείς ύμνους στον Αλ. Τσίπρα και την Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία δεν έκρυψε ότι το αποκλειστικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την ολοκλήρωσή της είναι για «να προοδεύσει η ΠΓΔΜ καθ’ οδόν προς τη Συμμαχία, ώστε να ευημερήσει η περιοχή σε μια νέα ιστορική εποχή»!!!

Μόνο ως παγίδα θα πρέπει να εκληφθεί η στήριξη των ΗΠΑ και του Pyatt στην Κύπρο να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς πόρους της, αν και η πρεσβευτής της Βρετανίας στην Αθήνα, Kate Smith, μίλησε για αξιοποίηση των πόρων «σε όφελος των δύο κοινοτήτων».

Η στήριξη των ΗΠΑ στην γεώτρηση της ExxonMobil συνυφαίνεται και με την στήριξη των ΗΠΑ σε αμερικανικές εταιρείες για γεωτρήσεις της Τουρκίας, όπως αυτή κάτω από την Μερσίνη που διεξάγεται ταυτόχρονα.

Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν κάνει μια ιδιόμορφη μοιρασιά οικοπέδων ανάμεσα σε Κύπρο και Τουρκία, στην προοπτική συνολικού συμβιβασμού και στο πλαίσιο αναζήτησης διευθέτησης των σχέσεών τους με το καθεστώς Erdogan.

Εκεί αποσκοπεί άλλωστε και το παζάρι για έκδοση του Gulen από τις ΗΠΑ στην Τουρκία (βλ. εδώ).

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας