ΣΟΚ: Δύο θάνατοι λόγω μνημονιακής κατάρρευσης δημοσίων δομών

979
θάνατοι

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ο ένας περιμένοντας στην ουρά της ΔΕΗ στη Λάρισα και η δεύτερη ασθενής στο νησί της Καλύμνου αναμένοντας να την παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που δεν έφτασε ποτέ.

Την ανεπάρκεια των δημοσίων δομών λόγω κατάρρευσης τους από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότηταςκαταδεικνύουν δύο χαρακτηριστικά περιστατικά με τραγική κατάληξη.

Ένας 77χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του καθώς περίμενε στην ουρά της ΔΕΗ στη Λάρισα, ενώ μια 74χρονηβρετανίδα τουρίστρια στην Κάλυμνο επίσης κατάληξε καθώς δεν υπήρχε νυχτερινή βάρδια του ΕΚΑΒ να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο του νησιού.

Τριτοκοσμική είναι η κατάσταση που επικρατεί σε πολλά καταστήματα της ΔΕΗ, με ουρές πολιτών να σχηματίζονται σε καθημερινή βάση.

Οι πολίτες περιμένουν έξω από τα υποκαταστήματα από τις 6.30 το πρωί για να πάρουν το πολύτιμο «χαρτάκι» προτεραιότητας, κυρίως για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, που αδυνατούν να πληρώσουν και με την απειλή ότι θα τους κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα ή θα τους πάνε στα δικαστήρια. Στην ουρά είχε στηθεί, λοιπόν, και ένας 77χρονος στη Λάρισα, ο οποίος προχθές το πρωί στριμώχτηκε ανάμεσα στην τζαμαρία του καταστήματος της ΔΕΗ και το συνωστισμένο πλήθος. Αισθάνθηκε δυσφορία και υπέστη ανακοπή. Αν και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, όταν πια έφτασε το ασθενοφόρο ήταν πια αργά.

Ο πρόεδρος τεχνικών της ΔΕΗ, Βασίλης Μητροδήμος σχολιάζοντας το τραγικό περιστατικό σημείωσε ότι «δυστυχώς αυτές είναι οι πρακτικές των Μνημονίων, που προκαλούν τρομερό άγχος και πίεση στους συνανθρώπους μας».

Κάλυμνος: Τουρίστρια πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο

Τραγική ήταν η κατάληξη και περιστατικού με 74χρονη τουρίστρια στην Κάλυμνο, που πέθανε καθώς έφτασε με καθυστέρηση στο νοσοκομείο του νησιού σε καρότσα αγροτικού τύπου 4Χ4 ΙΧ, αφού η δομή του ΕΚΑΒ δεν διαθέτει νυχτερινή βάρδια μετά τις 17 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία έληξε η σύμβαση δύο διασωστών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας