Όλα δείχνουν νέα απαράδεκτη παράταση lockdown-Να πάρει «ανάσα» το ΕΣΥ–που εγκατέλειψαν!

436
Όλα δείχνουν νέα απαράδεκτη παράταση

Απομακρύνεται το σενάριο της άρσης των μέτρων από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς οι ειδικοί προκρίνουν νέα παράταση για να πάρει «ανάσα» το σύστημα Υγείας.

Όλα δείχνουν πως κινούμαστε προς νέα παράταση του ολικού lockdown στην Αττική, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν δίνουν το «πράσινο φως» για μερική άρση των αυστηρών περιορισμών. Φωνές κάνουν λόγο για ανάγκη παράτασης των μέτρων κατά μία εβδομάδα, ενώ άλλοι προκρίνουν δύο εβδομάδες. Στόχος είναι να πάρει «ανάσα» το σύστημα Υγείας.

Την ώρα που τα κρούσματα στην Αττική παραμένουν σε τριψήφια νούμερα (591 την Κυριακή), η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει «ασφυκτική».

Η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ «αγγίζει» το 95%, γεγονός το οποίο έχει θέσει σε συναγερμό τις υγειονομικές Αρχές που έθεσαν σε εφαρμογή νέο έκτακτο σχέδιο, με αύξηση των κλινών αλλά και εντατική συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων.

Το Σωτηρία, ο Ευαγγελισμός και το Αττικόν είναι σε οριακό σημείο, με το πρώτο νοσοκομείο μάλιστα να ανακοινώνει πως δεν μπορεί να δεχθεί νέα περιστατικά.

«Θα προσθέσουμε κλίνες παραχωρημένες από το στρατό στο ΝΙΜΤΣ, 120 κλίνες (και ΜΕΘ) για περιστατικά non COVID, θα συνεργαστούμε και με τον ιδιωτικό τομέα εφόσον κι όταν χρειαστεί, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία και να πάρουν περιστατικά non COVID και ΜΕΘ non COVID. Πρέπει το ΕΣΥ να ενισχύεται και θα ενισχύεται καθημερινά. Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ δίνουν καθημερινά περισσότερες κλίνες για COVID για να ανταποκριθεί το σύστημα» σημείωσε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Παράταση lockdown για μία ή δύο εβδομάδες;

Η υφυπουργός, σε πρωινή τη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως είναι πιθανή η παράταση των μέτρων στην Αττική έως και την Καθαρά Δευτέρα, τις 15 Μαρτίου δηλαδή.

«Tην Παρασκευή θα κριθεί η παράταση του lockdown» είπε και παραδέχθηκε πως «ο κόσμος έχει κουραστεί, είδαμε χθες εικόνες συνωστισμού σε όλο το παραλιακό μέτωπο, και όχι μόνο, ακόμα και γάμους».

Σύμφωνα με την ίδια, «δεν έχουμε δει την κορυφή της πανδημίας, αντιθέτως έχουμε ανοδική τάση» και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.

Υπέρ παράτασης του ολικού lockdown κατά δύο εβδομάδες τάχθηκε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο MEGA, σημείωσε πως κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται οι προοπτικές για τη διάσωση της οικονομίας και το πέρασμα σε ένα καλό καλοκαίρι.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην εστίαση, τονίζοντας πως εάν τα κρούσματα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα, πρέπει να ξεχάσουμε άνοιγμά της μέχρι το Πάσχα.

Στον αντίποδα, ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος τάχθηκε υπέρ της παράτασης του lockdown στην Αττική έως και τις 8 Μαρτίου.Η επιβάρυνση του συστήματος Υγείας αλλά και η επιδημιολογική επιβάρυνση αποτελούν τον «χειρότερο δυνατό συνδυασμό» για την Αττική, έκρινε.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης έκρινε πως η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι κρίσιμη.

«Η τωρινή εβδομάδα που ξεκινάει είναι πολύ σημαντική. Αν δούμε τιμές που ξεπερνούν τις 2.500 χιλιάδες και πλησιάζουν τις 3.000, ενδεχομένως να υπάρξει σκέψη για άλλη μία εβδομάδα lockdown».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας