Χαφτάρ σε Πούτιν: «Ευχαριστίες για προσπάθειες σας για ειρήνη-σταθερότητα στη Λιβύη»

1044
χαφτάρ

Επιστολή στον Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε ο Λίβυος Στρατάρχης, Χαλίφα Χαφτάρ, με την οποία τον ευχαριστεί για τις προσπάθειες της Ρωσίας για επίτευξη ειρήνη στη Λιβύη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου ο Διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, στην επιστολή του εκφράζει την υποστήριξή του στην ρωσική πρωτοβουλία για την διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών για την Λιβύη στην Μόσχα και αποδέχεται την πρόταση του Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθεί την Μόσχα για να συνεχίσει τον διάλογο που άρχισε.

«Εκφράζω την πλήρη υποστήριξη μου στην ρωσική πρωτοβουλία για την διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στην Μόσχα, οι οποίες πρέπει να φέρουν την ειρήνη στην Λιβύη. Επιβεβαιώνω ότι είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε την πρόσκλησή σας να επισκεφθούμε την Ρωσική Ομοσπονδία για να συνεχίσουμε τον διάλογο που ξεκίνησε».

Η επιστολή του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β.Β.Πούτιν, αγαπητέ μου φίλε! Σας εκφράζω προσωπικά την ευγνωμοσύνη και την αναγνώριση για τις προσπάθειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Λιβύη. Σας ευχαριστώ και εκφράζω την πλήρη υποστήριξή μου στην ρωσική πρωτοβουλία για την διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στην Μόσχα, οι οποίες πρέπει να φέρουν την ειρήνη στην Λιβύη. Επιβεβαιώνω ότι είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε την πρότασή σας να επισκεφθούμε την Ρωσική Ομοσπονδία για να συνεχίσουμε τον διάλογο που ξεκίνησε. Δεχθείτε την βαθιά μας ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό μας»

Λιβύη: Διαδηλώσεις κατά Σάρατζ -Πληρώνει ξένους μισθοφόρους με τα έσοδα από το πετρέλαιο

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Φαγέζ Αλ Σαραζ

Διαδηλωτές από την ανατολική Λιβύη μπήκαν σήμερα στο λιμάνι εξαγωγής πετρελαίου της Ζουεϊτίνα, στα νοτιοδυτικά της Βεγγάζης και ανακοίνωσαν ότι το κλείνουν.

Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο έναν μηχανικό.

Ηγέτες φυλών από την ανατολική και τη νότια Λιβύη ζήτησαν χθες Πέμπτη να κλείσουν οι τερματικοί σταθμοί, διαμαρτυρόμενοι επειδή, όπως λένε, η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη χρησιμοποιεί τα έσοδα από το πετρέλαιο για να πληρώνει ξένους μαχητές.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1218202303888609286

Διαδηλωτές με πλακάτ στα χέρια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας