Χανιά: Αγροτικό συλλαλητήριο και…γάλα στην αντιπεριφέρεια από κτηνοτρόφους

880
συλλαλητήριο

Με βασικό αίτημα τη λήψη μέτρων για στήριξη του εισοδήματός τους, αγρότες και κτηνοτρόφοι, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης και στη συνέχεια πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία σε κεντρικούς δρόμους, με κατάληξη στην έδρα της αντιπεριφέρειας, όπου παρέδωσαν ψήφισμα, ζητώντας να διαβιβαστεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Κατά την άφιξή τους στην αντιπεριφέρεια, κτηνοτρόφοι άδειαζαν συμβολικά δοχεία με γάλα στα σκαλιά του κτηρίου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μανούσος Σταυριανουδάκης, «ο αγροτικός τομέας στα Χανιά έχει υποστεί σημαντικές ζημιές τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του εισοδήματος για πολλούς αγρότες, ειδικά ελαιοκαλλιεργητές, οι οποίοι είδαν την παραγωγή τους να υφίσταται σημαντική καταστροφή και την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος να υποβαθμίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αγρότες ζητούν να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων για την κατεστραμμένη παραγωγή σε λάδι, εσπεριδοειδή και πρώιμα κηπευτικά, καθώς και κατώτατη εγγυημένη τιμή σε λάδι, εσπεριδοειδή και κτηνοτροφικά προϊόντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας