Φύγετε τώρα! Ο Καμμένος μηρυκάζει ως σχολιαστής τον Αμερικανό πρεσβευτή. Προβλέπει θανατηφόρο ατύχημα

1635
καμμένος

Μόνο τον φόβο και τον πανικό σπέρνουν στον ελληνικό λαό οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί θανατηφόρου ατυχήματος με την Τουρκία, οι οποίες γίνονται ως ο Π. Καμμένος να είναι κάποιος παρατηρητής ή σχολιαστής των εξελίξεων και όχι ως υπεύθυνος Υπουργός Άμυνας που χαράζει πολιτική και διαμορφώνει θετικούς όρους για την χώρα.
Την πρόβλεψη ενδεχόμενου ατυχήματος στο Αιγαίο έκανε δις μέχρι τώρα ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Geoffrey Pyatt και προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά η κινδυνολογική και μόνο επανάληψη αυτής της πρόβλεψης χωρίς το απαραίτητο «δια ταύτα» από τον Πάνο Καμμένο.
Η κατάσταση όμως είναι πλέον σχιζοφρενική, αν όχι τραγική για την Ελλάδα.
Οι ΗΠΑ, ηγεμόνας μιας συμμαχίας, να μιλάνε για ατύχημα μεταξύ δύο συμμάχων, ο ένας «σύμμαχος», η Τουρκία, να κρατάει ομήρους στρατιωτικούς της άλλης συμμάχου, της Ελλάδας και ο Υπουργός Άμυνας της τελευταίας να προειδοποιεί για θανατηφόρο ατύχημα των δύο συμμάχων!!!
Και όμως, η Ελλάδα παραμένει στο τρελοκομείο του ΝΑΤΟ!!!
«Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία». Τα λόγια αυτά χρησιμοποιεί ο Πάνος Καμμένος σε μεγάλη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Liberation, σε μια νέα δήλωση που θα προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς η κεντρική γραμμή της κυβέρνησης είναι αυτή των χαμηλών τόνων, όπως και ο πρωθυπουργός τόνισε στη Βουλή.
«Είμαστε πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Όταν ο εναέριος χώρος παραβιάζεται, στέλνουμε τα αεροπλάνα μας για να συνοδεύσουμε τα τουρκικά αεροσκάφη έξω από τον εναέριο χώρο μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, η Ελλάδα είναι κατά βάση στο έλεος ενός ατυχήματος το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να επεκταθεί στην ακτοφυλακή, στο ναυτικό κ.λπ.
Με την παραβίαση των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου, που είναι τόσο ελληνικός όσο και ευρωπαϊκός, αναφέρει ο υπουργός Άμυνας, η Άγκυρα προσπαθεί επίσης να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη, και γι’ αυτό η Αθήνα αναφέρει κάθε περιστατικό σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η Τουρκία ασκεί πραγματική πίεση στην Ελλάδα. Όπως εξηγεί, σε ένα χρόνο, οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων αυξήθηκαν κατά 450%, ενώ του εναέριου χώρου κατά 48%. «Η εξήγηση έγκειται στην κατάσταση στη Συρία και στη σύγκρουση με τους Κούρδους. Οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στο θύλακα της Αφρίν και προσπαθούν να εξαγάγουν τις εντάσεις στην Ελλάδα» υποστηρίζει.
Το περιστατικό στα ελληνοτουρκικά σύνορα κανονικά θα είχε επιλυθεί από τους Α/ΓΕΕΘΑ των δύο στρατών, εκτιμά ο κ. Καμμένος:
«Σήμερα βλέπουμε κλιμάκωση μετά την απόφαση του τούρκου εισαγγελέα να μην παραδώσει τους δύο στρατιώτες μας στο ελληνικό προξενείο μέχρι τη δίκη τους. Αυτό το θέμα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο στρατιώτες περιπολούσαν σε μια περιοχή που είναι γνωστή για διακίνηση ανθρώπων και αποτελεί σημείο εισόδου για τους παράνομους μετανάστες. Αυτοί οι στρατιώτες ακολούθησαν ένα μονοπάτι που θα οδηγούσε σε διακινητές, και πέρασαν στην τουρκική επικράτεια για λίγα μέτρα […] Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος της Ελλάδας. Τέτοια περιστατικά πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά» τονίζει ο Πάνος Καμμένος.
Aνώτερος Τούρκος αξιωματούχος που παρευρέθη στο πρόσφατο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σχολίασε με νόημα στη Liberation ότι «οι Έλληνες μιλούν για παραβίαση του θαλάσσιου ή του εναέριου χώρου. Αλλά όλα εξαρτώνται από την ανάγνωση των διεθνών συνθηκών. Και δεν τις διαβάζουμε με τον ίδιο τρόπο».
«Η Συνθήκη της Λωζάνης, που υπεγράφη το 1923, ορίζει τα σημερινά σύνορα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, τα οποία ο Ερντογάν θέλει να αναθεωρήσει» σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να «κρύβεται κάτι» πίσω από την είσοδο των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος στον Έβρο αφήνει σε συνέντευξή του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραπέμποντας στην τουρκική δικαιοσύνη για τη διαλεύκανση του θέματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας