Φωτιά στον Κιθαιρώνα: Μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους

778
φωτιά

Εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά στον Κιθαιρώνα, η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

 

Η πυρκαγιά έκαιγε σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ τόσο η δυσκολία πρόσβασης στο σημείο όσο και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

​Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά καίει δάσος με έλατα και σήμερα το πρωί υπήρχαν αρκετές διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε ήδη καμένες εκτάσεις. Πάντως, επισημαίνεται πως προς το παρόν τουλάχιστον δεν ελλοχεύει κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς, ενώ βρίσκεται μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο ενισχύονται περαιτέρω.

Ειδικότερα, πλέον, στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν 205 πυροσβέστες, 32 πυροσβεστικά οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Παράλληλα, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα της πυροσβεστικής.

Επίσης, συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας, των Δήμων και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πού είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Σημειώνεται ότι σήμερα Κυριακή πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσίευσε η αρμόδια αρχή στο Twitter, οι Αττική και Εύβοια είναι στην κατηγορία 4 («πολύ υψηλός κίνδυνος») από την κλίμακα 5 βαθμών για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς. Στην κατηγορία 3, «υψηλός κίνδυνος», βρίσκεται η Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου, καθώς και τμήματα της Πελοποννήσου, της Στέρεας Ελλάδας και της Εύβοιας.

View image on Twitter

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας