Φιέστα Μητσοτάκη στο Ελληνικό για την προώθηση ομολογιακού δανείου της Lamda

1045
δάνεια

Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αντλώντας 500 εκατ. με επιτόκιο 2,75% θα ακολουθήσει η έκδοση του ομολόγου 320 εκατ της Lamda με επιτόκιο 3,50% με 3,60%.

Ο Κ. Μητσοτάκης ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε στο Ελληνικό με στόχο να επιβλέψει την έναρξη των εργασιών που ξεκίνησαν τυπικά από σήμερα 3 Ιουλίου με την κατεδάφιση κτηρίων διαδικασία που θα κρατήσει 3 χρόνια.

Το έργο θα ολοκληρωθεί το 2028 δηλαδή σε 8 χρόνια, ενώ εάν είχαν όλα ξεκινήσει έγκαιρα, το έργο έπρεπε να έχει ξεκινήσει το 2014 και να ολοκληρωθεί το 2022, υπήρξαν όμως τεράστιες καθυστερήσεις λόγω των αντιδράσεων δημοτών και άλλων εμπλεκομένων.

Ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε στο Ελληνικό με όρους φιέστας σε ένα έργο που θα αλλάξει την όψη της ευρύτερης περιοχής του Ελληνικού… αλλά θα δώσει και ώθηση στο ομολογιακό που εκδίδει η Lamda ύψους 320 εκατ ευρώ.

Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αντλώντας 500 εκατ. με επιτόκιο 2,75%, μια κατασκευαστική εταιρία σήκωσε κεφάλαια για γενικά έργα  ενώ θα ακολουθήσει η έκδοση του ομολόγου της Lamda με στόχο να αντληθούν 320 εκατ με επιτόκιο 3,50% με 3,60%.

Οι προσφορές θα ξεκινήσουν στις 10 ή 13 Ιουλίου για να ολοκληρωθούν 15 Ιουλίου.

Η έκδοση του ομολόγου είναι συνέχεια της αύξησης κεφαλαίου που έχει πραγματοποιήσει η Lamda και στόχο έχει να ενισχυθεί η ρευστότητα και τα ταμειακά διαθέσιμα ώστε να υλοποιηθούν τα project που θα αναπτυχθούν στο Ελληνικό.

Να σημειωθεί ότι από τα 650 εκατ ευρώ περίπου 133 εκατ ενώ είχαν σχεδιαστεί για τα δύο εμπορικά κέντρα στο Ελληνικό σε βάθος 3ετίας… άλλαξαν διαδρομή και κατέληξαν στην εξαγορά της Lamda Marinas που συμμετέχει στην μαρίνα Φλοίσβου.

Επίσης από τα 40 εκατ που είχαν υπολογιστεί ότι θα χρησιμοποιηθούν για κεφάλαιο κίνησης, τα 11 εκατ χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη ομολογιακού δανείου θυγατρικής που επίσης δεν είχε προβλεφθεί.

Δηλαδή από τα 650 εκατ τα 144 εκατ έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για σκοπούς διαφορετικούς από αυτούς που αντλήθηκαν. Οπότε από τα 650 εκατ έχουν απομείνει 506 εκατ ευρώ.

Η Lamda εν τω μεταξύ είχε ήδη ανακοινώσει έκδοση ομολογιακού 320 εκατ και για να προχωρήσει η έκδοση, να καλυφθεί και να επιτύχει ένα λογικό επιτόκιο, έπρεπε να φανεί ότι ξεκινάει το έργο στο Ελληνικό.

Η παρουσία Μητσοτάκη στο Ελληνικό έχει αυτό τον στόχο να δημιουργήσει την εντύπωση ότι ξεκινάει το έργο στο Ελληνικό.

Έτσι θα μπορέσει και η εταιρία Lamda να προχωρήσει και να ολοκληρώσει επιτυχώς την έκδοση ομολογιακού 320 εκατ με επιτόκιο 3,50% με 3,60%.

Αν και η περίπτωση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ειδική… η Lamda αντλεί 320 εκατ κεφάλαια μέσω του ομολόγου με επίκεντρο το Ελληνικό δηλαδή με ένα πιο σαφή σχεδιασμό οπότε εύλογα και με την στήριξη… Μητσοτάκη το ομολογιακό θα καλυφθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας