Υστερικές κραυγές Τραμπ κατά αστέγων: “Καταστρέφονται οι πόλεις μας”!

1108
αστέγων

Σε υστερική επίθεση ξέσπασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τους άστεγους ότι απειλούν να καταστρέψουν τις πόλεις της Καλιφόρνιας!

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το Λος Αντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και πολλές άλλες μεγάλες πόλεις να αυτοκαταστρέφονται, αφήνοντας αυτό να συμβαίνει», δήλωσε ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος, ο οποίος επικρίνει εδώ και μήνες την Καλιφόρνια και τους αντιπάλους του στο Δημοκρατικό Κόμμα στην Πολιτεία για τη διαχείριση του ζητήματος των αστέγων, χρόνιο πρόβλημα σε αυτήν την πολύ πλούσια και προοδευτική Πολιτεία.

Τόνισε την επίδραση που έχει στον κτηματομεσιτικό τομέα αυτή η κατάσταση.

«Μιλώ με ενοικιαστές, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι άνθρωποι από το εξωτερικό. Θέλουν να φύγουν από τη χώρα. Δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συμβαίνει», είπε ο μεγιστάνας των ακινήτων από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One που προσγειώθηκε αργά την Τρίτη το πρωί στο Μάουντεν Βιου, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκινά διήμερη επίσκεψη στην Καλιφόρνια για να συγκεντρώσει κεφάλαια για την προεκλογική του εκστρατεία για τις εκλογές του 2020 και έχει προγραμματιστεί να επισκεφτεί το Πάλο Αλτο, το Μπέβερλι Χιλς και το Σαν Ντιέγκο.

«Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν κατά μήκος των καλύτερων αυτοκινητοδρόμων μας, στους καλύτερούς μας δρόμους, στα καλύτερα κτίρια, για τα οποία άνθρωποι πληρώνουν τεράστιους φόρους, όπου πήγαν εξαιτίας της αίγλης», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Και από το πουθενά, έχουν σκηνές, εκατοντάδες σκηνές και άνθρωποι ζουν στο λόμπι των κτιρίων των γραφείων τους και θέλουν να φύγουν», λέει. «Θα κάνουμε κάτι για αυτό», υποσχέθηκε ο Τραμπ, αναφερόμενος στη δημιουργία «ομάδας κρούσης», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Εκτιμάται ότι στην Καλιφόρνια υπάρχουν τουλάχιστον 130.000 άστεγοι. Μόνο στο Λος Αντζελες, ο αριθμός αυξήθηκε κατά 12% το 2018, με περισσότερους από 59.000 ανθρώπους κατά μέσο όρο να κοιμούνται κάθε βράδυ σε καταλύματα έκτακτης ανάγκης, σε οχήματα ή στο δρόμο, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Στο Λος Αντζελες, όπως και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Καλιφόρνιας, το φαινόμενο τροφοδοτείται από την έκρηξη των τιμών των ενοικίων.

Και παρά τα δισεκατομμύρια δολάρια δημόσιου χρήματος που δαπανούν οι τοπικές αρχές, η Καλιφόρνια, η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο (μπροστά από τη Γαλλία), δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας