Τσακαλώτος-Τόσκας-Κοντονής: Αστυνομικο-δικαστική χούντα για να περάσουν τους πλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών

1472
τσακαλώτος

Για πρώτη φορά, ίσως, τρεις υπουργοί σε άκρως νευραλγικά, ίσως τα νευραλγικότερα, υπουργεία, όπως οι κκ. Τσακαλώτος, Κοντονής, Τόσκας πραγματοποίησαν περίεργη, παραθεσμικούπαρακρατικού χαρακτήρα σύσκεψη, όχι με την συλλογική εκπροσώπηση των συμβολαιογράφων αλλά με επιλεγμένα μέλη της Διοίκησης, πρόθυμα να διαδραματίσουν μαζί με την κυβέρνηση βρώμικο ρόλο στη βάση κάτω από το τραπέζι κατευθύνσεων.
Ως συμπέρασμα από την περίεργη παραθεσμική σύσκεψη προέκυψε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που θα επιτρέψει να διεξαχθεί ακώλυτα η επιχείρηση αρπαγής της λαϊκής περιουσίας μέσω μαζικών αυθαίρετων πλειστηριασμών.
Προφανής στόχος της κυβέρνησης είναι να περιβάλλει τους πλειστηριασμούς με ένα σιδερόφρακτο καθεστώς αστυνομικήςδικαστικής χούντας που θα επιτρέψει να τσακιστεί το κίνημα για την προστασία της λαϊκής περιουσίας.
Η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΤσίπραΚαμμένου μεταμορφώνεται σταδιακά σε ιδιόμορφη ”χούντα”, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των funds και φυσικά τις επιλογές της τρόικας.

Το αυταρχικό μανιφέστο

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Υπουργικής Σύσκεψης έχει ως εξής:
«Μετά από συνάντηση μελών του Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Σταύρο Κοντονή, τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα, η οποία έλαβε χώρα στο υπουργείο Οικονομικών σήμερα την 15 Νοεμβρίου 2017, έγιναν αποδεκτά τα εξής:
– Ως προς το ζήτημα της ασφάλειας των συμβολαιογράφων και της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών, προωθείται νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.
– Συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου και των συναρμόδιων Υπουργείων, η οποία θα υποβάλλει προτάσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών. Η λειτουργία και διαχείριση των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών, καθώς και επιμέρους αιτήματα και τεχνικά ζητήματα, όπως αυτό της ψηφιακής υπογραφής υποψήφιων πλειοδοτών για τον έλεγχο της δικαιοπρακτικής τους ικανότητας, θα συζητηθούν στο πλαίσιο της ως άνω ομάδας εργασίας.
– Κατά τη διενέργεια των πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29/11, αλλά και εφεξής, θα υπάρχει εποπτεία της λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων  πλειστηριασμών από το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας και σχηματίσθηκε κοινή πεποίθηση ότι θα υπάρξει άμεση λύση στο ζήτημα της διενέργειας των πλειστηριασμών».

1 σχόλιο

  1. Στην πρωτη ΚΑΤΟΧΗ το 40 οι συνεργατες των γερμανων φωρουσαν κουκουλα , σημερα ουτε αυτο.. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΗΡΑΚΛΗΤΟΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας