Αντί εισοδήματος, ελεημοσύνη…

5533
ελεημοσύνη
Μια τεράστια ιδεολογική αλλαγή που συντελείται από τις μνημονιακές συμμορίες που κυβερνούν από το 2010 και μετά,  αφορά στο να συνηθίσει η κοινωνία την ελεημοσύνη. Δεν είναι πια οι θεσμοθετημένες κοινωνικές κατακτήσεις που εξασφαλίζουν το εισόδημα, αλλά η διάθεση ετούτου ή του άλλου ηγέτη να κάνει παροχές με βάση κριτήρια που καθορίζει αυτός και ο κύκλος των βολεμένων που τον περιστοιχίζουν.
Πρόκειται για πισωγύρισμα σε καταστάσεις εποχών κατά τις οποίες ήταν άγνωστες οι έννοιες του κράτους δικαίου και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Τότε που η ζωή των ανθρώπων (υπηκόων και όχι πολιτών) εξαρτιόταν απόλυτα από τις διαθέσεις του πρίγκιπα, του βασιλιά, του αυτοκράτορα, του σουλτάνου. 
Μ’ αυτό το στίγμα θα περάσουν στην ιστορία όλοι αυτοί που  βάλθηκαν να κατεδαφίσουν κάθε εργατική και λαϊκή κοινωνική κατάκτηση και να αντικαταστήσουν το δικαίωμα στο εισόδημα με παροχές ελεημοσύνης. 

2 Σχόλια

  1. Και μονον οι όροι που χρησιμοποιεί ο “Γ.Α” , “εισόδημα” κλπ, “δικαιωμα στο εισόδημα” (καινουργιο αυτο) , δείχνουν την πλήρη ενσωματωση και αποδοχή της αστικης ψευδολογίας απο την “αριστερα” . Εαν δεν σας εκφραζει η ορολογια και το πνευμα του κ. Γ.Α. , τοτε τι εξυπηρετεί η δημοσίευση,να γνωρίσουμε την αστική διαστροφή της πραγματικότητας μεσω της ορολογίας της ψευδοεπιστήμης των βαρουφακηδων ? Αυτο το κανει και ο Μπάμπης στο Σκαι,για οσους τον ακουνε …αν θελουμε τα ακουμε απο εκει.

    • Ψάχνουμε ακόμη να βρούμε τι σχέση έχουν αυτά που γράφετε εσείς στο σχόλιό σας με αυτά που γράφει ο Γ.Α. στο κείμενό του… Μάλλον η επιθυμία ή η ανάγκη σας να βρείτε «γωνίες στο τάλιρο» (ή στο δίευρω, μήπως;;;) ή απλώς να ασκήσετε για πολλοστή φορά κριτική στη σελίδα μας ή στους συντάκτες της απλώς και μόνο επειδή δεν συμφωνείτε με την πολιτική τους κατεύθυνση, σας κάνει να μη διαβάζετε καν προσεκτικά τα όσα γράφει, εν προκειμένω ο αρθρογράφος… (Εν παρόδω, εάν εσείς γνωρίζετε «σωστότερο» και «ακριβέστερο» όρο για την έννοια του εισοδήματος, να μας τον προτείνετε)…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας