Τραμπ σε Βρετανούς: “Εγκαταλείψτε την Ε.Ε., αν δεν πάρετε αυτό που θέλετε”

1246
τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η Βρετανία πρέπει να αρνηθεί να πληρώσει τις 39 δισεκατομμύρια λίρες του λογαριασμού διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να “εγκαταλείψει” τις συνομιλίες για το Brexit, αν οι Βρυξέλες δεν δώσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό που επιθυμεί.

Μία μέρα πριν από την επίσημη επίσκεψή του στην Βρετανία, σε συνέντευξή του στους Sunday Times, ο Τραμπ είπε πως ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας πρέπει να στείλει τον Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος εξελέγη ευρωβουλευτής με το Kόμμα του Brexit, να διεξαγάγει τις συνομιλίες με την Ε.Ε.

“Μην πληρώσετε τον λογαριασμό διαζυγίου του Brexit”. “Πάρτε μαζί στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες τον Φάρατζ”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η Βρετανία πρέπει να αρνηθεί να πληρώσει τις 39 δισεκατομμύρια λίρες του λογαριασμού διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να “εγκαταλείψει” τις συνομιλίες για το Brexit, αν οι Βρυξέλλες δεν δώσουν στο Λονδίνο αυτό που επιθυμεί.

Χθες, σε μια άλλη συνέντευξη στην εφημερίδα Sun, ο Τραμπ εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξή του στον Μπόρις Τζόνσον για την ηγεσία των Συντηρητικών ως τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας. «Νομίζω ότι ο Μπόρις θα έκανε πολύ καλή δουλειά. Πιστεύω ότι θα ήταν εξαιρετικός», είπε.

Στη συνέντευξή του στους Times, ο Τραμπ υποστήριξε ότι θα είναι λάθος για τους Συντηρητικούς να μην εμπλέξουν τον Φάρατζ στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, έπειτα από την επιτυχία που σημείωσε το Kόμμα του Brexit στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

“Μ’ αρέσει πολύ ο Νάιτζελ. Έχει πολλά να προσφέρει – είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος”, είπε ο Τραμπ.

“Δεν θα τον φέρουν στις συνομιλίες, αλλά σκεφτείτε πόσο καλό αποτέλεσμα θα είχαν, αν το έκαναν. Απλά δεν το έχουν καταλάβει ακόμη”, υποστήριξε ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας.

Αναφορικά με τον λογαριασμό διαζυγίου του Brexit, ο Τραμπ συνέχισε λέγοντας “Αν ήμουν στη θέση τους, δεν θα πλήρωνα 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι ένα τεράστιο ποσό”.

Επίσης ανέφερε ότι θα χρειαζόταν να “γνωρίσει” τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν πριν εξουσιοδοτήσει τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να κοινοποιήσουν τις πλέον ευαίσθητες μυστικές πληροφορίες με μια αριστερή κυβέρνηση.

Ο Κόρμπιν χαρακτήρισε την ανοιχτή στήριξη του Τραμπ στον Τζόνσον ως μια «απαράδεκτη παρέμβαση» στις υποθέσεις της Βρετανίας. «Η απόπειρα του προέδρου Τραμπ να αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας αποτελεί μια απόλυτα απαράδεκτη παρέμβαση στη δημοκρατία της χώρας μας», τόνισε νωρίτερα το Σάββατο ο Κόρμπιν.

Στη συνέντευξή του ο Τραμπ τέλος προειδοποίησε τους Βρετανούς υπουργούς ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί να μην διακινδυνέψουν την ανταλλαγή πληροφοριών, επιτρέποντας στον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό Huawei να εισέλθει στο βρετανικό δίκτυο δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G.

*Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας