Τρίτο μετάλλιο η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου νέων/νεανίδων

973
μετάλλιο

Ο Τσίτσος με βολή στα 77.79 στον τελικό του ακοντισμού πήρε την 3η θέση

Το τρίτο μετάλλιο στην τελευταία ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου U20, στο Μπορός της Σουηδίας, πανηγύρισε η Ελλάδα.

Μετά τους Φραντζεσκάκη (ασημένιο στην σφυροβολία) και Καρύδη (χρυσό στο τριπλούν), στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Δημήτρης Τσίτσος στον ακοντισμό, σημειώνοντας παράλληλα και νέο ατομικό ρεκόρ!

Από την πρώτη κιόλας βολή ο 19χρονος αθλητής… μπήκε στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου, στέλνοντας το ακόντιο στα 77.79 μέτρα. Ήταν η καλύτερη προσωπική του επίδοση, μιας και πριν τον αγώνα είχε καλύτερη στα 72.91 μ, ενώ στον προκριματικό είχε σημειώσει 75.62 μ.

Νικητής στο σημερινό αγώνα ήταν ο Ελβετός Σιμόν Βιέλαντ που πέτυχε εθνικό ρεκόρ με 79.44 μ. συντρίβοντας το ρεκόρ του (73.07 μ), ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Λετονός, Σουντάζ που έστειλε το ακόντιο στα 79.23 μ.

Με το μετάλλιο του Τσίτσου η Ελλάδα έφτασε τα τρία στη διοργάνωση και τα 27 στην ιστορία του θεσμού. Η χώρα μας κατακτά το τρίτο της μετάλλιο στον ακοντισμό Εφήβων, αφού στο παρελθόν νικητές είχαν αναδειχθεί οι Πολύμερος (1993) και Σμαλιός (2005).

Μετά τον αγώνα, ο νεαρός ακοντιστής δήλωσε για την επιτυχία του: «Περίμενα μια επίδοση αυτού του επιπέδου, γιατί ήξερα πως μπορώ να ρίξω πάνω από τα 75 μέτρα. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να βγάλω αυτή τη βολή σε αυτή τη διοργάνωση.

Αυτή είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση κι έτσι είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να τη συνδυάσω με ένα μετάλλιο για την χώρα μου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας