Ξεχνούν τον Αττίλα-3, όπως ξέχασαν και συμβιβάστηκαν με Αττίλα 1-2

1843
Αττίλας

Συνέπεσαν οι μέρες συζήτησης στη Βουλή των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης με τις μαύρες μέρες της τουρκικής εισβολής, του αποκαλούμενου Αττίλα 1, στην Κύπρο τον Ιούλιο του 74, η οποία οδήγησε στην κατοχή του 40% του νησιού από την Τουρκία.

Δυστυχώς, όμως, η Βουλή όχι μόνο αγνόησε, σχεδόν, κατά τις προγραμματικές κατά τ΄άλλα συζητήσεις της, τον Αττίλα 1 αλλά έκανε κάτι πολύ χειρότερο και πολύ πιο απογοητευτικό για το μέλλον μας.

Ξέχασε στην κυριολεξία ότι αυτές τις ίδιες μέρες της αποφράδας τουρκικής στρατιωτικής εισβολής,  έχει εισβάλει και επελαύνει στην Κύπρο ένας άλλος, θαλάσσιος τώρα, Αττίλας 3, ο οποίος επιδιώκει να δώσει την χαριστική βολή στην Κύπρο και το μέλλον της.

Πρώτη προτεραιότητα στην προγραμματική συζήτηση στη Βουλή θα έπρεπε να ήταν να αναδειχθεί η νέα εθνική τραγωδία και το πως θα αντιμετωπισθεί αυτός ο Αττίλας-3.

Άκρα του τάφου σιωπή ήταν η στάση της Βουλής.

Λες και δεν συμβαίνει τίποτα. Λες και δεν υπάρχει νέα τουρκική εισβολή και απροκάλυπτη καταπάτηση κυριαρχίας και δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αλλά ποια κόμματα και ποιοι βουλευτές θα μπορούσαν να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα τούτες τις κρίσιμες ώρες την Κύπρο; Οι υποτελείς των κατεστημένων κέντρων μαζί με τις παραφυάδες τους και οι διάφοροι ακροδεξιοί εθνοκάπηλοι της πεντάρας;

Αυτοί που περίπου θεωρούν, όσο κι αν δεν το λένε δημοσίως, ενοχλητικό βάρος την Κύπρο για την Ελλάδα;

Αυτοί που ενδομύχως πιστεύουν και καμιά φορά δημοσίως ισχυρίζονται, ότι η Κύπρος είναι πολύ μακριά για να την βοηθήσουμε;

Η Κύπρος δεν είναι μακριά κύριοι, εσείς είσαστε μακριά νυχτωμένοι και όπως η στρουθοκάμηλος δεν θέλετε να δείτε την τραγική πραγματικότητα.

Καταστρέψατε οικονομικά αυτόν τον τόπο. Τώρα τον οδηγείται και σε μια μεγάλη εθνική καταστροφή, περιμένοντας “προστασία” από τον Trump, την Merkel ή τον Νετανιάχου.

Δεν φταίτε εσείς, όμως.

Φταίνε όλοι εκείνοι που ψηφίζουν τους δημίους τους.

Τους δημίους και υπαλλήλους των διεθνών δυτικών κέντρων ισχύος, οι οποίοι θυσιάζουν χωρίς έλεος τον τόπο και το λαό μας για τις τσέπες τους, για μία διαπλεκόμενη ολιγαρχία και την λαφυραγωγούσα εξουσία τους.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας