Το CAS επέστρεψε τους 7 βαθμούς στον ΠΑΟΚ

894
παοκ

Την επιστροφή των 7 βαθμών στον ΠΑΟΚ αποφάσισε το CAS.

Το Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης με ετυμηγορία του επιστρέφει την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για να δικάσει επί της ουσίας την υπόθεση χωρίς να δεσμεύεται από το πόρισμα της ΕΕΑ.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την περασμένη Δευτέρα (προσφυγή του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού) και η απόφαση έγινε γνωστή χθες (10/07).

Με βάση αυτή οι 7 βαθμοί επιστρέφονται στον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ η υπόθεση παραπέμπεται εκ νέου στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με την υποσημείωση ότι θα πρέπει να δικάσει στην ουσία της υπόθεσης  χωρίς να δεσμεύεται από το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ, τουλάχιστον, για την τρέχουσα περίοδο δεν θα τιμωρηθεί με την αφαίρεση βαθμών που είχε ανακοινωθεί (-7) και η υπόθεση ξεκινά από την αρχή.

Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ είναι αυτή που θα πρέπει να την δικάσει και πάλι το θέμα περί πολυιδιοκτησίας χωρίς να είναι πλέον δεσμευτικό το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι πως το CAS αναγνωρίζει στον Ολυμπιακό έχει έννομο συμφέρον και πως είναι διάδικος στην υπόθεση.

Πλέον, μετά την εξέλιξη αυτή η βαθμολογία των play off διαμορφώνεται ως εξής:

1. Ολυμπιακός 85
2. ΠΑΟΚ 68
3. ΑΕΚ 65
4. Παναθηναϊκός 52
5. Άρης 38
6. ΟΦΗ 36

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας