Μαθητές: Μέρα κινητοποιήσεων και πανελλαδικής δράσης η σημερινή

737
μαθητές

Πολύμορφες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για σήμερα, Δευτέρα 9 Μαρτίου οι μαθητές, έχοντας στο επίκεντρο τις αντιδραστικές αλλαγές που δρομολογεί η κυβέρνηση στο σχολείο τους και στη διαδικασία εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Την περασμένη Τρίτη, οι μαθητές πραγματοποίησαν μία ακόμα δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, λίγες μέρες μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές που ετοιμάζει. Δήλωσαν για μια ακόμα φορά πως απορρίπτουν τα σχέδια για ένα σχολείο – εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο που κοιτά τους μαθητές και τις οικογένειές τους στην τσέπη, στα μέτρα που περιλαμβάνουν επαναφορά της «τράπεζας θεμάτων», την οποία είχαν ακυρώσει οι μαθητές παλιότερα με τους αγώνες τους, την καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που υψώνει νέους φραγμούς, τη μείωση εισακτέων.

«Παλεύουμε για σχολείο που να τα δίνει όλα σε όλους! Οχι λίγα σε κάποιους!», «Θέλουμε σχολείο δημιουργικό, όχι κέντρο εξεταστικό», «Τα μέτρα της κυβέρνησης θα μείνουν στα χαρτιά», έχουν ήδη δηλώσει οι μαθητές, τόσο μέσα από το συλλαλητήριό τους στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη όσο και με τις πολύμορφες κατά τόπους κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν τις τελευταίες βδομάδες. Σε συνέχεια της δραστηριότητας του προηγούμενου διαστήματος, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας απευθύνει κάλεσμα για μέρα πανελλαδικής δράσης στις 9 Μάρτη, με συνελεύσεις και συζητήσεις στα σχολεία και στα 15μελή, ενημέρωση μεταξύ των μαθητών και των συμμαθητών τους σε άλλα σχολεία και προετοιμασία για νέο μαθητικό συλλαλητήριο τις επόμενες βδομάδες.

Παράλληλα καλεί «τους μαθητές και τα σχολεία στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε κάθε πόλη και χωριό, να συζητήσουν και να συμμετάσχουν με κάθε τρόπο! Να φτιάξουμε σε κάθε σχολείο πανό, να γράψουμε συνθήματα, να κάνουμε συνέλευση, αποχές, να κατεβούμε στο δρόμο!».

Ήδη, Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών και σχολεία, έχοντας στο πλευρό τους και φοιτητικούς συλλόγους, προγραμματίζουν κινητοποιήσεις:

— Στη Θεσσαλονίκη, στις 12.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

— Στη Λάρισα, στις 12 μ., στην κεντρική πλατεία.

— Στον Βόλο, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

— Στην Πρέβεζα, στις 10 π.μ., στον Φόρο.

— Στα Τρίκαλα, στις 12 μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

— Στην Καρδίτσα, στις 12.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας