Τουρκική πρόκληση: Μετέφεραν στα κατεχόμενα πλοίο της εισβολής Αττίλα

548
τουρκική

Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος δεν συντηρούνται μόνο στο πλαίσιο της κυπριακής ΑΟΖ ή σε ενέργειες επί του εδάφους αλλά και στην ιστορία, στους πανηγυρισμούς για την τουρκική εισβολή και τη 46η επέτειό της.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας μετέδωσε χθες πως το πολεμικό πλοίο C-128, που μετέφερε χερσαίες δυνάμεις στην Κύπρο την 20ή Ιουλίου 1974, παραδόθηκε ως δώρο στο κατοχικό καθεστώς.

Το πλοίο θα τοποθετηθεί ως «πλοίο-μουσείο» στην περιοχή Πέντε Μίλι, στον Καραβά, όπου έγινε η απόβαση των τουρκικών επιδρομέων και το οποίο ονομάζουν παρανόμως «Παραλία Γιαβούζ». Θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του κατοχικού στρατού.

Μάλιστα, όπως μεταδίδεται, Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι βετεράνοι της εισβολής, συμμετείχαν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, πριν το πλοίο μεταφερθεί στην Κερύνεια.

Το σκάφος μεταφέρθηκε χθες στο Πέντε Μίλι, με τη συνοδεία τουρκικού πολεμικού, και θα ανοίξει τις «πύλες» του στο κοινό στις 20 Ιουλίου, όταν η Κύπρος θα μνημονεύει τους νεκρούς της τουρκικής εισβολής και θα επιμένει στην απελευθέρωση και την επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους.

Το «C-128», τον μαύρο εκείνο Ιούλη, μετέφερε στην Κύπρο στρατεύματα, τεθωρακισμένα, όπλα και άλλο εξοπλισμό με σαφή σκοπό την κατάκτηση σημαντικού κομματιού του πληγωμένου τόπου.

Το πλοίο, που μετέφερε Τούρκους στρατιώτες στο νησί για να δολοφονήσουν, να εκτοπίσουν και να λεηλατήσουν, επιδιορθώθηκε στην Κωνσταντινούπολη και δωρίστηκε στον τουρκικό κατοχικό στρατό για να πλαισιώσει τα πανηγύρια της ντροπής στις 20 Ιουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας