ΗΠΑ: Η Βουλή ενέκρινε την έρευνα για την παραπομπή Τραμπ

910
έρευνα

H Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί, ενέκρινε σήμερα την επίσημη έρευνα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.

Το κοινοβούλιο υιοθέτησε την απόφαση με 232 ψήφους υπέρ έναντι 196 βουλευτών που τάχθηκαν κατά της έναρξης έρευνας εις βάρος του Αμερικανού προέδρου.

Μόνοι δύο Δημοκρατικοί βουλευτές – οι οποίοι έχουν εκλεγεί σε περιφέρειες που ο Τραμπ κέρδισε άνετα το 2016 – ψήφισαν κατά της συγκεκριμένης απόφασης. Ο Τζεφ Βαν Ντριού, από την πολιτεία του Νιου Τζέρσει, δικαιολόγησε τη στάση του, εκφράζοντας την ανησυχία του πως «θα διχαστεί κι άλλο η χώρα». Πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να ταχθεί υπέρ της παραπομπής του Αμερικανού προέδρου.

Το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων ήταν το πρώτο τεστ των Δημοκρατικών στη διαδικασία παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ορίζει τα δικαιώματα που θα έχουν οι δικηγόροι του Αμερικανού προέδρου.

Η έρευνα θα συνεχιστεί με ανοικτές ακροάσεις των μαρτύρων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Τραμπ ότι άσκησε πιέσεις σε μία τρίτη χώρα, την Ουκρανία, προκειμένου να ανοίξει έρευνα για τον πολιτικό αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν και τον γιο του, που εργαζόταν σε ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου.

Τραμπ: Κυνήγι μαγισσών

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1189927952168996865

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τοποθετήθηκε μέσω του Twitter, κάνοντας λόγο για «το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην αμερικανική ιστορία».

Σε άλλο tweet του, ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «απάτη» τη διαδικασία παραπομπής τους, υποστηρίζοντας πως επηρεάζει την πορεία του χρηματιστηρίου.

«Είναι άδικο, αντισυνταγματικό και θεμελιωδώς αντιαμερικανικό» σχολίασε από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1189919331259424770

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας