Τουρκία: Χιλιάδες μισθοφόροι της πιέζουν Σύρτη-Λιβύης. Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν κατάληψή της

5336
τουρκία

Οι δυνάμεις του LNA (Χαλίφα Χαφτάρ-Ακίλα Σάλεχ) στη σύγκρουση στη Λιβύη δεν έχουν μόνο απέναντί τους  Λίβυους στρατιώτες του Σάρατζ αλλά πολεμούν ευθέως και κατά κύριο λόγο με την Τουρκία και τους 10.000 περίπου, σύμφωνα με τον Α. Σάλεχ, υπερεξοπλισμένους μισθοφόρους της (κυρίως τζιχαντιστές από Συρία, Τουρκμενιστάν κλπ), τις φρεγάτες και την αεροπορία της στη Λιβύη.

Η Τουρκία ανενόχλητη από τα δυτικά κέντρα, ΗΠΑ-Ε.Ε-ΝΑΤΟ και υπό την προστασία και κάλυψη τους, ανενόχλητη επίσης και από την ελληνική κυβέρνηση και τα προδοτικά κατεστημένα κέντρα της χώρας μας, έχει καταστήσει πολιτικό και στρατιωτικό προτεκτοράτο της τη Δυτική Λιβύη και έχει βαλθεί να κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα.

Η τυχόν επικυριαρχία της Τουρκίας στη Λιβύη θα έχει τρομακτικά οδυνηρές συνέπειες για όλη την Ανατολική Μεσόγειο αλλά ιδιαίτερα θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την Ελλάδα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Την κατάληψη της Σύρτης από τις δυνάμεις του καθεστώτος της Τρίπολης ανακοίνωσαν τουρκικά ΜΜΕ, χωρίς να υπάρχει επιβεβαίωση ακόμη από κάποια ανεξάρτητη πηγή.

Επίσης νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο LNA εξαπέλυσε αντεπίθεση κατά των φιλότουρκων τους οποίους και εκδίωξε μέχρι τα δυτικά προάστια της πόλης.

Άλλες αναφορές κάνουν λόγο για αεροπορικές επιθέσεις της Αεροπορίας του LNA κατά στόχων του φιλότουρκου GNA.

Πέρα από τις…  ενθουσιώδεις αναφορές των τουρκικών ΜΜΕ, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυνάμεις της Τρίπολης έχουν καταλάβει μέρη της πόλης, ενώ οι δυνάμεις του Χαφτάρ εξακολουθούν και ελέγχουν το ανατολικό τμήμα της Σύρτης.

Όλα αυτά την ώρα που Αιγύπτιος πρόεδρος, ο ηγέτης του LNA και ο πρόεδρος του λιβυκού κοινοβουλίου ολοκλήρωσαν την συνάντησή τους στο Κάιρο.

Ο στρατηγός Χ.Χαφτάρ δήλωσε ότι με τις τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη είναι σε πόλεμο ο Στρατός της Λιβύης.

Αν και Αλ Σίσι και Χαλίφα Χαφτάρ πρότειναν εκεχειρία στην Λιβύη από τις 8 Ιουνίου, εντούτοις και οι δύο επέμειναν στην αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από τη χώρα και των ένοπλων μισθοφορικών σωμάτων.

Ο Λίβυος στρατηγός ανάφερε ακόμη ότι πρέπει να σταματήσει αμέσως η Τουρκία να στέλνει μισθοφόρους από την Συρία στην Λιβύη, καθώς αυτό είναι απόδειξη ότι η χώρα αυτή υποθάλπει και προωθεί την τρομοκρατία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του λιβυκού κοινοβουλίου Ακίλα Σάλεχ δήλωσε ότι για να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την Τρίπολη είναι αναγκαίο να αφοπλιστούν πρώτα όλες οι παραστρατιωτικές οργανώσεις στην Τρίπολη.

«Επιμένουμε ότι οι παραστρατιωτικές οργανώσεις που δρουν στην Τρίπολη πρέπει να αφοπλιστούν και διαλυθούν», είπε ο Σάλεχ προσθέτοντας ότι 10.000 Τούρκοι και Σύροι μισθοφόροι έχουν σταλεί στην Λιβύη το τελευταίο διάστημα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας