Τουρκία: Αποχωρεί το Ίδρυμα Σόρος μετά τις δηλώσεις Ερντογάν

1049
σόρος

Τον τερματισμό των δραστηριοτήτων του στην Τουρκία ανακοίνωσε το ίδρυμα Open Society του Τζορτζ Σόρος, μία εβδομάδα αφότου ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε εναντίον του δισεκατομμυριούχου.

Ο Ερντογάν είχε κατηγορήσει τον Σόρος ότι στηρίζει τον Τούρκο αντικυβερνητικό Οσμάν Καβαλά, ο οποίος φυλακίστηκε στην Τουρκία πριν από έναν χρόνο περίπου, με την κατηγορία ότι χρηματοδότησε τις διαδηλώσεις του 2013 και συνδέεται με το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Αναφερόμενος στον Σόρος, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει: «Ποιος κρύβεται πίσω από τον Οσμάν Καβαλά; Ο διάσημος Ούγγρος Εβραίος Σόρος. Αυτό το πρόσωπο στέλνει ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο για να διχάσει και να διαλύσει τα έθνη και χρησιμοποιεί τα χρήματα που διαθέτει σε μεγάλες ποσότητες για αυτόν τον σκοπό».

Το ίδρυμα του Σόρος έκανε λόγο για αβάσιμες κατηγορίες, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του πως είναι αδύνατη η συνέχιση της λειτουργίας του στην Τουρκία κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Ένα από τα μέλη του Ιδρύματος, ο Χακάν Αλτινάι, τέθηκε υπό κράτηση πριν από 10 ημέρες μαζί με 12 ακόμη άτομα, με την κατηγορία της υποστήριξης του Καβαλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας