“Τοιχογραφία της Αδελφοσύνης” στο τείχος του Τραμπ

476
τοιχογραφία

Από την προεκλογική εκστρατεία του για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχόταν να ανεγείρει ένα «μεγάλο, όμορφο τείχος» κατά μήκος των αμερικανο-μεξικανικών συνόρων. Από την ημέρα των εκλογών, τον Δεκέμβριο του 2016, ο Μεξικανός καλλιτέχνης Ενρίκε Τσιού, μαζί με πάνω από 3.800 εθελοντές, ξεκίνησε να δημιουργεί μια μεγάλη τοιχογραφία στον ήδη υπάρχοντα φράχτη, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την ιδέα του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ για ένα «όμορφο τείχος».

Οι εργασίες συνεχίζονται. Με την ολοκλήρωσή της, η «Τοιχογραφία της Αδελφοσύνης» θα εκτείνεται για πάνω από ενάμιση χιλιόμετρο στην Τιχουάνα, στο δυτικό Μεξικό, και μικρότερα τμήματά της θα υπάρχουν στο Τεκάτε, το Μεχικάλι, τη Σιουδάδ Χουάρες και το Νακοσάρι, φθάνοντας μέχρι τη Ρεϊνόσα, στον νότο.

«Οι τοιχογραφίες διαδίδουν μηνύματα ειρήνης στους ανθρώπους που διασχίζουν τα σύνορα είτε με αυτοκίνητο είτε με τα πόδια» είπε ο Τσιού. «Πρόθεσή μας είναι επίσης να είναι μια τελευταία ματιά ελπίδας για τους μετανάστες που διακινδυνεύουν καθώς περνούν στον βορρά» πρόσθεσε. 

Μιλά η προσωπική του εμπειρία. Ο Ενρίκε Τσιού γεννήθηκε στη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού και σε ηλικία οκτώ χρονών πέρασε τα σύνορα μαζί με τη μητέρα του. Για έναν χρόνο, έζησαν παράνομα στο Λος Άντζελες, πριν επιστρέψουν στο Μεξικό. Πολύ αργότερα, ο Τσιού ξαναγύρισε στις ΗΠΑ ως σπουδαστής στο California State University στο Λονγκ Μπιτς, και έμεινε εκεί για 12 χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας