Τζ.Κόντε: Εμμένει στο ευρωομόλογο, εκτός εαν αλλάξουν οι όροι του ESM

441
ευρωομόλογο

Ο Τζουζέπε Κόντε εμφανίζεται αμετακίνητος από την πρόταση για ευρωομόλογο λόγω κορονοϊού, τονίζοντας ότι δεν θα δεχθεί την οδό του ESM παρά μόνο αν αλλάξουν οι όροι του. Περιθώρια διάλογου αφήνει ο Λουίτζι ντι Μάιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, Ιταλία και Γαλλία είναι έτοιμες να μην συναινέσουν στο αποτέλεσμα του Εurogroup και να προβάλουν βέτο στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, η οποία αναμένεται να συγκληθεί μετά το Καθολικό Πάσχα. Στόχος της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας, γράφει η εφημερίδα, είναι να εξασφαλιστεί ένα πακέτο βοηθειών τουλάχιστον χιλίων δισεκατομμυρίων ευρώ, με μια εντελώς διαφορετική λογική σε σχέση με το παρελθόν.

Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, πάντως, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω διάλογο: “Δεν με ενδιαφέρει πώς θα λέγεται η λύση. Το σημαντικό είναι να φέρει αποτέλεσμα και να είναι λειτουργική“, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας

Στο μεταξύ στην Ιταλία η εβδομάδα ξεκινά με αισιοδοξία: η αύξηση των κρουσμάτων και των νεκρών περιορίζεται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις εντατικές μονάδες θεραπείας των βόρειων περιφερειών της χώρας. Σήμερα εγκαινιάζεται το νέο νοσοκομείο στην πρώην έκθεση του Μιλάνου, αλλά ευτυχώς, προς το παρόν οι εισαγωγές θα είναι ελάχιστες.

Οι αρχές ελέγχουν την κατάσταση με ελικόπτερα, drone, αστυνομία και στρατό. Και οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων προειδοποιούν τους πολίτες: “Mην είστε απερίσκεπτοι. Δεν θέλει πολύ, για να τιναχτούν στο αέρα όλες μας οι προσπάθειες“.

Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη

*Πηγή: Deutsche Welle

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας