Τεχνολογικοί κολοσσοί ΗΠΑ: Microsoft εκθρόνισε Apple ως πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο

479
Τεχνολογικοί κολοσσοί ΗΠΑ

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί διευθύνουν τις ΗΠΑ και έχουν επιβάλλει αν και «φθίνοντες» την δικτατορία τους στις ΗΠΑ και εν μέρει στον κόσμο.

Η Microsoft ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση την Apple την Παρασκευή, γεγονός που την κατέστησε την πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.

Η κατασκευάστρια του iPhone αναμένεται να δει την κεφαλαιοποίησή της να υποχωρεί στα 2,41 τρισ. δολ. εάν η τάση συνεχιστεί όταν ανοίξει η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά. Η Microsoft έκλεισε χθες με κεφαλαιοποίηση 2,44 τρισ. δολ., ξεπερνώντας την Apple, με τα αποτελέσματά της να εκπλήσσουν θετικά για 11ο συνεχόμενο τρίμηνο, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ δήλωσε στο CNBC ότι το έλλειμμα εσόδων εκτιμάται στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά αναμένει χειρότερα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Οι πωλήσεις iPhone της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 47% σε σχέση με πέρσι αλλά ήταν κατώτερες από τις προσδοκίες των αναλυτών. Το τέταρτο τρίμηνο της εταιρείας περιελάμβανε μόνο λίγες ημέρες πωλήσεων iPhone 13.

Η Microsoft από τη μεριά της ξεπέρασε τις προσδοκίες εσόδων κατά τη διάρκεια του πρώτου οικονομικού της τριμήνου. Τα έσοδά της αυξήθηκαν περίπου 22% σε ετήσια βάση. Αυτή ήταν η ταχύτερη ανάπτυξη από το 2018, σύμφωνα με το CNBC.

Η Apple ήταν η πρώτη εταιρεία που έφτασε σε κεφαλαιοποίηση 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Έγινε η πιο πολύτιμη εισηγμένη εταιρεία στον κόσμο όταν ξεπέρασε τον κρατικό πετρελαϊκό κολοσσό Saudi Aramco σε κεφαλαιοποίηση πέρυσι.

Η Microsoft ξεπέρασε για τελευταία φορά την Apple σε κεφαλαιοποίηση αγοράς το 2020, καθώς η πανδημία προκάλεσε μεγάλη καταστροφή στις αλυσίδες εφοδιασμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας