Απαξιώνει Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ το εξοπλιστικό πρόγραμμα των ΕΔ: «Μάταιες αγορές»

672
Χ.Ακάρ το εξοπλιστικό πρόγραμμα των ΕΔ

Η τουρκική ηγεσία είναι φανερό  ότι  δεν μπορεί πλέον να κρύψει την αγωνία της για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των ΕΔ. Για πολλοστή φορά, ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σ δηλώσεις ότι τάχα οι ελληνικοί εξοπλισμοί είναι «μάταιοι» καθώς δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το κενό που υπάρχει αυτή την περίοδο στο στρατιωτικό ισοζύγιο των δύο χωρών.

 Ο Χ.Ακάρ ουσιαστικά συμπορεύεται και συνταυτίζεται με αριστερές φωνές εντός Ελλάδας, οι οποίες λένε ακριβώς το ίδιο, ότι η χώρα δεν πρέπει –υποτίθεται- να παρασυρθεί σε κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία καθώς θα βγει η ίδια χαμένη.

Με άλλα λόγια υπάρχει μια κοινή προσπάθεια τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, προσπάθεια η οποία αποσκοπεί στην προπαγάνδα και την διασπορά στο κοινό του επιχειρήματος  ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να εξοπλίζεται γιατί αυτό θα πλήξει πρώτα και κύρια την ίδια.   

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους αρχηγούς των τριών όπλων, στον απόηχο τόσο των διερευνητικών επαφών, όσο και της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, ενώ υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει διευρύνει τη σφαίρα επιρροής της, ενώ αποτελεί θέμα στον διεθνή χώρο.

Παράλληλα, κατηγόρησε Έλληνες πολιτικούς για κλιμάκωση της έντασης και επιθετικές ενέργειες και εξοπλισμούς, διαμηνύοντας ότι πρέπει να γνωρίζουν «ότι πρόκειται για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική».

«Θέλουμε τα προβλήματα με την Ελλάδα να επιλυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, μέσω πολιτικών λύσεων, διαλόγου και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας.

Οι λαοί και στις δύο πλευρές πρέπει να ζουν με ασφάλεια και ευημερία σε περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας.

Αυτή είναι η ειλικρινής μας επιθυμία.

Οι πολιτικοί κλιμακώνουν την ένταση με τις επιθετικές τους ενέργειες και δηλώσεις για να διαταράξουν τις διμερείς σχέσεις, αντί να βρουν λύσεις ορθολογικές και λογικές στα προβλήματα.

Οι δηλώσεις υψηλόβαθμων πολιτικών στην Ελλάδα είναι παράλογες και αβάσιμες. Δεν ταιριάζουν με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας», είπε ο Ακάρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας