Τα “κίτρινα γιλέκα” στους δρόμους για 20ή συνεχόμενη εβδομάδα!

1253
κίτρινα

Παρά τις απαγορεύσεις και τον αστυνομικό κλοιό που περιέκλειε το κέντρο του Παρισιού και πολλών άλλων πόλεων σε ολόκληρη τη Γαλλία, δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν και σήμερα, Σάββατο 30 Μαρτίου, στην 20ή κατά σειρά κινητοποίηση των “κίτρινων γιλέκων”.

Ενώ η αστυνομία είχε αποκλείσει με ασφυκτική παρουσία τα Ηλύσια Πεδία, τον χώρο που αποτελεί το επίκεντρο των διαδηλώσεων από τότε που άρχισαν οι κινητοποιήσεις των “κίτρινων γιλέκων”, οι διαδηλωτές κατέκλυσαν τον χώρο της πλατείας Τροκαντερό και μεγάλη έκταση γύρω απ’ αυτήν.

Χαρακτηριστικό της σημερινής κινητοποίησης ήταν η περιφρούρησή της από τους ίδιους τους διαδηλωτές, για την αποφυγή των όποιων ενδεχόμενων καταστροφών που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη συκοφάντηση του κινήματος. Ταυτόχρονα και η αστυνομία απέφυγε την επανάληψη των επιθέσεων που συνήθως εξαπολύει κατά των “κίτρινων γιλέκων”, καθώς η πρακτική αυτή της γαλλικής κυβέρνησης την έχει εκθέσει διεθνώς, ιδιαίτερα μετά τις άθλιες δηλώσεις Μακρόν για τον τραυματισμό της 73χρονης διαδηλώτριας στη Νίκαια, το περασμένο Σάββατο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γάλλος πρόεδρος, σε μια έξαρση αλαζονείας και αναλγησίας, δεν δίστασε να πει ότι ο τραυματισμός της γηραιάς διαδηλώτριας που περιέπεσε σε κώμα, θα την έκανε “σοφότερη”.

Παρεμπιπτόντως, επίσκεψη στην 73χρονη, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Νίκαια, πραγματοποίησε πολυμελής αντιπροσωπεία των “κίτρινων γιλέκων” που διαδήλωσαν και πάλι σήμερα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε πόλεις όπως η Λιμόζ, η Λιλ, το Μπορντό, η Τουλούζη και το Μονπελιέ, ενώ περιορισμένης έκτασης επεισόδια ξέσπασαν στην Αβινιόν.

Η επιμονή των “κίτρινων γιλέκων”, που εξακολουθούν με αμείωτη μαχητικότητα και μεγάλη μαζικότητα να διαδηλώνουν επί πέντε, περίπου, μήνες, απαιτώντας την παραίτηση του Μακρόν και την ανατροπή της πολιτικής που πλήττει τον εργαζόμενο λαϊκό κόσμο, προσδίδει στο κίνημά τους χαρακτηριστικά ιστορικά μεγαλειώδους αντίστασης, ενώ προκαλεί έντονη ανησυχία στους κυρίαρχους κύκλους όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και σε ολόκληρη την Ε.Ε., ενόψει μάλιστα και των επερχόμενων ευρωεκλογών.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας