Τένις-Madrid Open: Το όνειρο του Τσιτσιπά σταμάτησε στον σούπερ Τζόκοβιτς!

1596
τζόκοβιτς

Πάλεψε, αλλά έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Νόβακ Τζόκοβιτς! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έπιασε τη χθεσινή απόδοση που είχε με τον Ναδάλ και ηττήθηκε στον τελικό του Open της Μαδρίτης με 2-0 (6-3, 6-4).

Η πορεία του στο Open της Μαδρίτης ήταν ήδη υπερβατική, αλλά δεν έφτασε μέχρι το τέλος!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να υπερκεράσει το εμπόδιο του τεράστιου Νόβακ Τζάκοβιτς, που συν τοις άλλοις έπιασε πολύ καλή απόδοση και ηττήθηκε στον μεγάλο τελικό με 2-0 (6-3, 6-4) και ο 20χρονος τενίστας μένει με την άκρως τιμητική 2η θέση στην οποία για να φτάσει, ξεπέρασε τα εμπόδια των Ζβέρεφ και Ναδάλ.

Παρά την καταπληκτική του προσπάθεια και απόδοση, ιδιαίτερα στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος με την εμπειρία και την κλάση του έφτασε στο 2-0 σετ (6-3, 6-4) στον τελικό του τουρνουά τένις της Μαδρίτης, οπότε ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον τέταρτο μεγάλο τίτλο στην καριέρα του και να ανέβει στο Νο 6 της ATP κόντρα στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Έλληνας τενίστας δεν μπήκε 100% συγκεντρωμένος στον αγώνα με τον Σέρβο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, υπέπεσε σε αρκετά αβίαστα λάθη, ενώ στο 2ο σετ αν και ήταν πολύ καλύτερος, στην κρίσιμη στιγμή και συγκεκριμένα στο 9ο game τη διαφορά έκανε την ποιότητα του «Τζόκερ» η οποία οδήγησε στο break και εν συνεχεία στην κατάκτηση του σετ.

Παρά την καταπληκτική του προσπάθεια και απόδοση, ιδιαίτερα στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος με την εμπειρία και την κλάση του έφτασε στο 2-0 σετ (6-3, 6-4) στον τελικό του τουρνουά τένις της Μαδρίτης, οπότε ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον τέταρτο μεγάλο τίτλο στην καριέρα του και να ανέβει στο Νο 6 της ATP κόντρα στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Οι δυο τενίστες ξεκίνησαν εντυπωσιακά, όμως τα συνεχόμενα λάθη του Έλληνα πρωταθλητή τον έφεραν πίσω στο πρώτο γκέιμ και ο Τζόκοβιτς τα εκμεταλλεύτηκε κατάλληλα και έφτασε στο 1-0.

Στο δεύτερο γκέιμ, ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε δυνατά από το σερβίς και αυτό έφερνε τα λάθη του 20χρονου πρωταθλητή, που έκανε αβίαστα λάθη στο τέλος και έδωσε την ευκαιρία για το 2-0 στο Νο 1 της ATP.

Στο τρίτο σετ, ο Τσιτσιπάς είχε πολλά drop και πήρε ένα προβάδισμα, όμως, στη συνέχεια, ο Τζόκοβιτς εκμεταλλευόταν το γεγονός πως ο Τσιτσιπάς σημάδευε το φιλέ ή έστελνε την μπάλα άουτ και έφτασε στο 3-0.

Στο τέταρτο γκέιμ, ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του και την επιμονή του σε κάποιες χαμένες φάσεις, όπως και την κούραση του Τζόκοβιτς και μείωσε σε 3-1.

Στο πέμπτο γκέιμ, ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε εντυπωσιακά και έφτασε στο 30-0, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε, όμως με ένα λάθος και μια εντυπωσιακή προσπάθεια σε μία χαμένη φάση ο Σέρβος έφτασε στο 4-1.

Στο έκτο γκέιμ, είχαμε ανοιχτό ματς και ντέρμπι, όμως στο 30-30 ο Τσιτσιπάς είχε περισσότερες επιλογές και μείωσε 4-2.

Ο Τζόκοβιτς ήταν εντυπωσιακός στο έβδομο γκέιμ, έκανε ότι ήθελε και του έπιαναν όλα, οπότε και έφτασε στο 5-2.

Στο έκτο γκέιμ, ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε την κούραση του «Νόλε» στις τελευταίες προσπάθειες και μείωσε σε 5-3.

Στο τελευταίο γκέιμ του πρώτου σετ, ο Τζόκοβιρς ξέφυγε με 40-0, έβαλε τις βάσεις με τα backhand του και έφτασε στο 1-0 σετ.

Στο πρώτο γκέιμ του δεύτερου σετ, ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του και τις καλύτερες επιλογές του και έφτασε στο 0-1.

Στο δεύτερο γκέιμ, είχαμε εντυπωσιακές ενέργειες από τους δύο αθλητές και φτάσαμε στο 1-1.

Στο τρίτο γκέιμ, ο Τζόκοβιτς εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Τσιτσιπά, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής αντεπιτέθηκε και με τα break point έφτασε στο 1-2.

Στο τέταρτο γκέιμ, είχαμε ντέρμπι και τελικά ένα λάθος του Τσιτσιπά στο 40-30 έφερε το 2-2.

Στο πέμπτο γκέιμ, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε εντυπωσιακά με 40-0 και, παρά τα λάθη του, κράτησε το προβάδισμα και έφτασε στο 3-2.

Στο έκτο γκέιμ, είχαμε το ακριβώς αντίθετο σκηνικό και ο Τζόκοβιτς έφτασε στο 3-3.

Στο έβδομο γκέιμ, οι καταπληκτικές άμυνες του Τσιτσιπά στις εντυπωσιακές προσπάθειες του Τζόκοβιτς τον βοήθησαν στην ψυχολογία και το λάθος του Σέρβου σταρ έφερε το 4-3.

Στο όγδοο γκέιμ, ο Τζόκοβιτς εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου του και δεν του άφησε περιθώρια αντίδρασης, φτάνοντας στο 4-4.

Στο ένατο γκέιμ, ο Τζόκοβιτς πίεσε τον Έλληνα πρωταθλητή και τον δυσκόλεψε σε όλες τις προσπάθειες του, φτάνοντας στο 5-4.

Στο δέκατο γκέιμ, τα πολλά λάθη εκατέρωθεν και τα σερβίς έφεραν το 40-40, όμως η κλάση του Σέρβου του έδωσε τον τελευταίο καθοριστικό πόντο, το σετ και τη νίκη-τίτλο με 2-0.

Μίλησε στα Ελληνικά και αποθέωσε Τσιτσιπά ο Νόλε: «Χαρούμενος που είμαι μάρτυρας του μεγαλείου σου»

Με απίστευτα λόγια μίλησε για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο Νόβακ Τζόκοβιτς που μάλιστα τον ευχαρίστησε στα Ελληνικά.

Εκτός από τεράστιος αθλητής, ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι τεράστια προσωπικότητα.

Για αυτό τον λόγο τα λόγια που είπε για τον Στέφανο Τσιτσιπά μετά την κατάκτηση του τίτλου στη Μαδρίτη αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία, καθώς αποθέωσε τον 20χρονο Έλληνα τενίστα.

Μάλιστα, δεν δίστασε προς τιμήν του Στέφανου Τσιτσιπά να τον ευχαριστήσει στα Ελληνικά.

Αναλυτικά όσα είπε για τον Τσιτσιπά:

«Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στον Στέφανο για τα καλά του λόγια και για μένα και για την ομάδα μου. Είσαι σίγουρα ένας νέος αστέρας στο τένις και έχεις ένα λαμπρό μέλλον μπροστά σου. Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μάρτυρας του μεγαλείου σου. Ωστόσο, αυτό που μου αρέσει περισσότερο από όλα πάνω σου είναι η προσωπικότητά σου. Ξέρω πολύ καλά εσένα, τον πατέρα σου, την οικογένειά σου εδώ και πολύ καιρό. Σε θυμάμαι όταν ήσουν μικρός, αλλά τώρα είσαι μεγαλύτερος και πιο δυνατός από μένα. Είναι χαρά μου που μοιραζόμαστε τα ίδια κορτ και ανυπομονώ για ακόμα περισσότερες μάχες στο μέλλον. Ευχαριστώ φίλε».

*Πηγή: sport-fm.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας