Σφοδρή επίθεση Σερβίας σε Αυστραλία: «Κάνετε μαθήματα ενώ βασανίζετε τον Ν.Τζόκοβιτς»

998
Σφοδρή επίθεση Σερβίας σε Αυστραλία

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε βίντεο που ανάρτησε στο Instagram, επιτέθηκε σφοδρά στην Αυστραλία και προσωπικά στον πρωθυπουργό Σ.Μόρισον, για την απόφαση της κυβέρνησης της Αυστραλίας να ακυρώσει τη βίζα του διάσημου Σέρβου τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς επειδή δεν έχει εμβολιαστεί και τον κατηγορεί για «βασανισμό» του Σέρβου αθλητή!

«Εάν θέλατε να αποτρέψετε τον Νόβακ να κατακτήσει το τρόπαιο για 10η φορά γιατί δεν τον απορρίψατε αμέσως, γιατί δεν του είπατε ότι δεν μπορεί να πάρει βίζα; Γιατί τον βασανίζετε;» διερωτήθηκε ο Βούτσιτς, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον.

Ο πρόεδρος της Σερβίας εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι -όπως είπε- η εκτελεστική εξουσία στην Αυστραλία δεν σέβεται τις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας. «Συχνά μας κάνουν μαθήματα για το κράτος δικαίου. Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ήταν αν ένας υπουργός στη Σερβία ακύρωνε αποφάσεις δικαστών, δηλαδή έγκυρων δικαστικών οργάνων», ανέφερε ο Βούτσιτς.  Και πρόσθεσε! «μας έδειξαν πώς εννοούν την ανεξάρτητη δικαιοσύνη, αλλά κυρίως πώς είναι μια ασήμαντη δικαιοσύνη, επειδή όλη η δύναμη βρίσκεται στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας».

Ο Αλ. Βούτσιτς επισήμανε ότι η Σερβία θα συνεχίσει να στηρίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς και να αγωνίζεται για το δίκιο του.

«Η Σερβία είναι στο πλευρό του Νόβακ και θα μπορέσει να σας απαντήσει κατάλληλα, συμπεριφερόμενη όμως πολύ καλύτερα από ό,τι εσείς απέναντι στο Τζόκοβιτς», διεμήνυσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Σερβίας ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του για την υπόθεση Τζόκοβιτς, λέγοντας: «Ζήτω η Σερβία! Νόβακ, είμαστε μαζί σου!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας