Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Μια τρύπα στο νερό. Φιάσκο για την Ελλάδα

2202
μητσοτάκης

Σε φιάσκο για την Ελλάδα και σε ένα εξωραϊσμό του Ερντογάν, την ώρα που ασκεί θαλάσσια επιδρομή και έχει κηρύξει ιδιόμορφο πόλεμο κατά της χώρας μας, κατέληξε η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Απορεί κανένας γιατί ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε να γίνει αυτή η έκτακτη συνάντηση στο περιθώριο της ΝΑΤΟικής σύναξης, αφού δεν είχε να πει το παραμικρό ούτε να αναλάβει καμία πρωτοβουλία, παρά μόνο να προβεί σε άτονες, φοβικές δηλώσεις που δεν έλεγαν τίποτα και απλώς διαπίστωσαν, άκουσον-άκουσον, τις “διαφωνίες” των δύο πλευρών, λες και επρόκειτο για συζήτηση επί φιλοσοφικών θεμάτων.

Το ίδιο η παρέμβαση του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΝΑΤΟική Σύνοδο προσομοίαζε με ακαδημαϊκή διάλεξη ενός τρίτου καθηγητή, που εισηγείτο στην Ατλαντική Σύναξη αρχές και αξίες εύρυθμης λειτουργίας της, λες και δεν αναφέρετο σε σημεία και τέρατα, που έχουν διαμορφώσει τραγικές καταστάσεις στην περιοχή μας και όχι μόνο και για τα οποία οι ιθύνοντες και οι κυρίαρχοι του ΝΑΤΟ, μιας Συμμαχίας σε κρίση και παρακμή, έχουν επιδείξει αφόρητη υποκρισία και απεριόριστη κυνικότητα.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η χώρα δεν διαθέτει ηγεσία ικανή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, παρά παραδομένες και φοβισμένες μετριότητες, οι οποίες το μόνο που ξέρουν είναι να καρεκλοθηρούν, να διαπλέκονται και να ακολουθούν και να παρακολουθούν αγόγγυστα τα Δυτικά κέντρα, ακόμα και αν αυτά καλύπτουν επεκτατικές πολιτικές που ακρωτηριάζουν την χώρα.

Είναι πολύ χαρακτηριστική η θλιβερή δήλωση που έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης μετά το πέρας της μιάμισης ώρας συνάντησης με τον Ερντογάν, με την οποία το μόνο που θεώρησε σκόπιμο να σημειώσει ως “επιτυχία” (τόση ηλιθιότητα!) είναι ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα συνεχίσει να συζητά για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ενώ την ίδια ώρα η Τουρκία δήλωνε ότι “ξεκινάει γεωτρήσεις βάσει της συμφωνίας με τη Λιβύη“!

Η δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη

«Με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, είχαμε μια ανοιχτή συζήτηση. Εθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες. Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Οι δύο πλευρές ωστόσο συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως «έδωσα εντολή στον υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερωθούν όλα τα κόμματα».

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι δυσκολίες στις σχέσεις με την Τουρκία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ όμως ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν» κατέληξε.

 

Β.Ζ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας