ΥΠΑΜ Τουρκίας X.Ακάρ:Η Αρμενία θα πληρώσει βαρύ τίμημα για ότι έκανε

1749
ακάρη

Αντιπροσωπεία αξιωματούχων από το Αζερμπαϊτζάν επισκέφτηκε την  στρατιωτική ηγεσία της τουρκικής κυβέρνησης στην Άγκυρα. Ο Ramiz Tahirov, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας και αρχηγός της Αεροπορίας, επικεφαλής της στρατιωτικής αντιπροσωπείας, συνάντησε τον Χουλουσί Ακάρ και άλλους αξιωματούχους το τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, σύμφωνα με το Anadolu, ο Χ. Ακάρ στη συνέντευξη τύπου δήλωσε στους δημοσιογράφους:

Η Αρμενία θα θαφτεί κάτω από τις δικές της συνωμοσίες και μυστικά της σχέδια και σίγουρα θα πληρώσει για ότι έκανε..Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν είναι δύο χώρες, ένα έθνος.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη κλιμάκωση της σύγκρουσης, στη συνοριακή γραμμή Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας, τόνισε ότι “η εκδήλωση της επιθετικότητας από την Αρμενία, αποτελεί μια εξέλιξη την οποία οι ίδιοι οι Αρμένιοι αδυνατούν να διαχειριστούν. Θα πληρώσουν για αυτές τις πράξεις τους“.

O πόνος των Τούρκων στο Αζερμπαϊτζάν είναι και δικός μας πόνος. Θα σταθούμε δίπλα στον ηρωικό λαό , όποια και είναι η πρόκληση, οποιαδήποτε μάχη θα κληθούν να δώσουν“.

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου, σε ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε ότι ο Τ. Ερντογάν παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις, ενώ σχετικά με τις πρόσφατες εχθροπραξίες στα σύνορα των δύο χωρών, στις περιφέρειες στην αρμενική πόλη Tavush και στην πόλη Tovuz του Αζερμπαιτζάν, την Κυριακή, που στοίχισε τη ζωή στρατιωτών και από τις δύο πλευρές, ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε σκόπιμη την επίθεση της Αρμενίας εναντίον του Αζερμπαϊτζάν.

Το Αζερμπαϊτζάν απειλεί να χτυπήσει Αρμενικές εγκαταστάσεις ατομικής ενέργειας(!)

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο εκπρόσωπος του υπουργού Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, Συνταγματάρχης Waqif Dargankhal προειδοποίησε ότι θα υπάρξει χτύπημα ακριβείας στο σταθμό ατομικής ενέργειας της αρμενικής πόλης Metzamour, εάν οι στρατιωτικές δυνάμεις πλήξουν στρατηγικής σημασίας στρατιωτικούς στόχους – απειλές πλήγματος στις δεξαμενές νερού, στην πόλη Mingchevir στο βόρειο Αζερμπαϊτζάν-  που θα προκαλέσει ανείπωτη τραγωδία για την Αρμενία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Interfax, σε δηλώσεις αξιωματούχων των αρμόδιων υπουργείων, η Ρωσία και το Ιράν θα προβούν στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες μεταξύ των δύο εμπόλεμων πλευρών για την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Γιερεβάν και του Μπακού .

Δεν είναι μόνο το δόγμα της “γαλάζιας πατρίδας” που απειλεί το status quo στην αιγαιακή θάλασσα. Η νεοθωμανική Τουρκία, του Τ. Ενρτογάν, από τον Καύκασο, τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, τη Βόρειο Αφρική, την Μέση Ανατολή, μεθοδικά, εφαρμόζει τους σχεδιασμούς της για την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας…

*Με πληροφορίες από ahvalnews.com και interfax.com

 

 

 

 

.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας