Συγκέντρωση των εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του Δήμου Βύρωνα

909
 Η συγκέντρωση θα γίνει στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στις 6 μ.μ., Δευτέρα 7 Οκτωμβρίου 2019

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Είναι γνωστή η θέση του σωματείου μας υπέρ της μόνιμης σταθερής εργασίας, η αντίθεσή μας στις ελαστικές σχέσεις εργασίας  και το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Είμαστε αντίθετοι στις πολιτικές που δημιουργούν μια νέα γενιά εγκλωβισμένων συμβασιούχων που ανακυκλώνονται με προγράμματα και συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας. Αγωνιζόμαστε οι  πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό.

Παίρνοντας υπόψη μας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καταθέτουμε για συζήτηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ στις  7-10-2019 το παρακάτω ψήφισμα έως αίτημα. Διεκδικούμε από το Υπουργείο Εργασίας και την κυβέρνηση της Ν.Δ. να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση.

Απαιτούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να υποστηρίξει το  παρακάτω ψήφισμα 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, λόγω της απαγόρευσης  των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Σήμερα στο Δήμο Βύρωνα εξ αιτίας της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, 170 εργαζόμενοι με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας (8/2018 Δημόσια Πρόσκληση) του ΟΑΕΔ, καλύπτουν πάγιες και καθημερινές ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης να προχωρήσει άμεσα  σε νομοθετική ρύθμιση που να περιλαμβάνει την επέκταση του χρόνου απασχόλησής  στους Δήμους των εργαζόμενων  στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας,  με παράταση επιπλέον τεσσάρων μηνών.

Ταυτόχρονα να εφαρμοστεί η Συλλογική σύμβαση των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στους εργαζόμενους αυτούς, έτσι ώστε να μην παραβιάζεται η βασική αρχή του εργατικού δικαίου για ίση αμοιβή για ίδια εργασία και να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι, είτε από εθνικούς, είτε από ευρωπαϊκούς πόρους. Να καταβάλει ο ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας σε όλους όταν  τελειώνει  το πρόγραμμα χωρίς αποκλεισμούς. Να υπάρχει το δικαίωμα συμμετοχής στα νέα προγράμματα, όποιων  το επιθυμούν, ακόμη και εάν έχουν εργαστεί στο παρελθόν σε αυτά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας