Σύρτη-Λιβύης: Στα χαρακώματα ο LNA του Χ.Χαφτάρ περιμένει την μεγάλη επίθεση!

3272
σύρτη
“Υπαναχώρηση” Ερντογάν-Σάρατζ” σύμφωνα με τις δηλώσεις Ibrahim Calin ή οι τελικές προετοιμασίες πριν την τελική μάχη στη Σύρτη;

Οι εξελίξεις ρευστές. Στην ανατολική Λιβύη λαμβάνουν χώρα οι τελικές στρατιωτικές προετοιμασίες από τον δημοκρατικό στρατό του Χ. Χαφτάρ στη γραμμή της Σύρτης-Al Jufra αλλά και στο Τομπρούκ.

Ο Ερντογάν, ταυτόχρονα, συνεχώς μεταφέρει χιλιάδες μισθοφόρους από τη Συρία, σύμφωνα με το αμερικανικό πεντάγωνο 3.800 ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περιορίζει τον αριθμό σε 2.500 μισθοφόρους από την Τυνησία που μεταφέρονται από το συριακό μέτωπο στο λιβυκό.

Συνεδρίαση Ολομέλειας εντός ημερών για την Αιγυπτιακή Βουλή-Δήλωση Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας

Στην Αίγυπτο, σήμερα, σύμφωνα και με το προηγούμενο ρεπορτάζ της Iskra, η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ενέκρινε μια σειρά νομοσχεδίων,που αφορούν την κεντρικής τράπεζα, για τις κρατικές επιχειρήσεις κ.α το προεδρικό διάταγμα 391 και σύμφωνα με το άρθρο 152 του Συντάγματος, την εξουσιοδότηση στον Πρόεδρο της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, να υπερασπιστεί εκτός των συνόρων της, την εθνική ασφάλεια της χώρας, στην λιβυκή ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ  της Σύρτης και της Al Jufra.

Σήμερα υπήρξε συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας με ένα από τα κύρια θέματα το Λιβυκό. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι:

H Αίγυπτος θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη στο αδελφικό έθνος της Λιβύης με στόχο να βοηθήσει το λαό της να επαναφέρει την ασφάλεια στην πατρίδα του και να ξεπεράσει την κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Λιβύη αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της Αιγύπτου και επίσης ότι η ασφάλεια της είναι αδιαίρετη από την Αιγυπτιακή και την Αραβική Ασφάλεια“.

Σήμερα, επίσης, αναμενόταν ότι θα συνεδριάσει η Αιγυπτιακή Βουλή. Όπως προκύπτει από αραβικά ΜΜΕ και ειδικότερα από την Ahram, σήμερα ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Ολομέλειας της Αιγυπτιακής Βουλής, που προϋποθέτει την παρουσία όλων των κομμάτων στη συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών.

H Αιγυπτιακή Βουλή τελικά σήμερα εγκρίνει την παρέμβαση του Στρατού στον λιβυκό πόλεμο!

Η απροσπέλαστη γραμμή για την Αίγυπτο στην Σύρτη και στην Al Jufra είναι προβολή αποφασιστικότητας, γεωπολιτικής και στρατιωτικής ισχύος και τελικά ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ προς τους ισλαμιστές ηγέτες Ερντογάν- Σάρατζ.

Ταυτόχρονα, όπως επανειλημμένα τονίζει ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, είναι κάλεσμα ΕΙΡΗΝΗΣ, καθώς σύμφωνα με την Διακήρυξη του Καΐρου, προτείνεται η επανέναρξη ενδολυβικών διαπραγματεύσεων, ο  άμεσος τερματισμός της σύγκρουσης και ο πολιτικός σχεδιασμός για την διεξαγωγή εκλογών.

Δηλώσεις εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας Ibrahim Calin

Σήμερα υπήρξε δήλωση από τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ibrahim Kalin.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Τούρκος αξιωματούχος ζήτησε την επαναξιολόγηση της λιβυκής σύγκρουσης στον άξονα Σύρτης-Al Jufra ενώ η βαρύνουσας σημασίας δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους ήταν η εξής:

Δεν επιδιώκουμε την κλιμάκωση της έντασης στη Λιβύη(!).

Όταν βλέπουμε την κατάσταση που επικρατεί στο λιβυκό μέτωπο, γίνεται , πλέον, ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε κανένα στρατηγικό σχέδιο ούτε υπάρχει πρόθεση σύγκρουσης με την Αίγυπτο, την Γαλλία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα εκεί (εννοώντας την εισβολή στις περιοχές της ελεύθερης Ανατολικής Λιβύης και συγκεκριμένα την Σύρτη-AL Jufra της Λιβύης)(!) . Η  Λιβυκή Εθνική κυβέρνηση (εννοεί του ισλαμιστή τουρκόφιλου Σάρατζ), έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας. Η Τουρκία θα συνεχίζει να παρέχει τη στήριξη της σε αυτήν την κυβέρνηση“.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον έγκυρο δημοσιογράφο Mοhamed Μansour, σήμερα, o Fathi Bashaga ο πανίσχυρος , “δημοκρατικών πεποιθήσεων”, που κατά τη διάρκεια βασανιστηρίων ο ίδιος προσωπικά, μέσα στις φυλακές των τρομοκρατών και των πολιτοφυλακών του Σάρατζ- Bashaga, έβγαλε το μάτι ενός κρατούμενου o οποίος ήταν αναίσθητος , υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Σάρατζ, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Άγκυρα όπου συναντήθηκε με τον ΥΠΑΜ Τουρκίας Χ. Ακάρ.

Αυτές οι δηλώσεις δείχνουν “υπαναχώρηση” μπροστά στο τελεσίγραφο της Αιγύπτου ή εναλλακτικά, όπως βλέπουμε στη ειδησεογραφία, Σάρατζ-Ερντογάν συγκεντρώνουν τον μέγιστο αριθμό μισθοφόρων που κατευθύνονται προς την περιοχή για την τελειωτική επίθεση εναντίον των νόμιμων δημοκρατικών δυνάμεων της Λιβυκής Βουλής με στόχο ολοκληρωτική κατάληψη της Λιβύης;

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πρόσφατα 2.500 Τυνήσιοι μισθοφόροι έχουν μεταφερθεί από τη Συρία, ενώ σύμφωνα με το αμερικανικό πεντάγωνο, ο αριθμός φτάνει τους 3.800.

Οι τελευταίες στρατιωτικές εξελίξεις στη Σύρτη και στο Τομπρούκ της ελεύθερης Λιβύης

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, επιχειρησιακά, οι χερσαίες δυνάμεις από τους μισθοφόρους ισλαμιστές και τις πολιτοφυλακές της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, βρίσκονται σε απόσταση, περίπου 140 χιλμ από τη Σύρτη, δεν προελαύνουν προσωρινά, ακόμα, προς την ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ.

Σύμφωνα με την Milliet, η Τουρκία στέλνει εκτοξευτές πυραύλων T-122 Sakarya (ÇNRA), εγχώριας παραγωγής, οι οποίοι εγκαθίστανται κοντά στη Σύρτη και οι οποίοι έχουν δοκιμαστεί με “επιτυχία” στον πόλεμο εναντίον της Συρίας και του προέδρου της Β. Άσαντ.

Ταυτόχρονα, ο LNA εξοπλίζεται με νέα αντιπυραυλικά συστήματα  “P-15 Termit”  ρωσικής κατασκευής  με επιχειρησιακή εμβέλεια 80 χιλμ, οι οποίοι εγκαθίστανται στη ναυτική βάση του Τομπρούκ.

Οι φρεγάτες του τουρκικού Ναυτικού βρίσκονται ήδη μπροστά από τις ακτές της Σύρτης.

Ο Συνταγματάρχης του LNA Khaled Al Mahjoub του δημοκρατικού στρατού της ελεύθερης ανατολικής Λιβύης σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι στρατιωτικοί και πολιτικοί αξιωματούχοι του ΥΠΑΜ Τουρκίας μελετούν πολύ προσεκτικά κάθε φάση της νέας επίθεσης και “φοβούνται” για τις συνέπειες της, καθώς οι πολεμικές συγκρούσεις θα διευρυνθούν άμεσα, πέρα από τον άξονα της Σύρτης Al Jufrra.

Από θαλάσσης, από αέρος όπως και στην ξηρά η δημοκρατική Λιβύη και οι σύμμαχοι της, είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τον λιβυκό λαό, ενάντια στα σχέδια ανακατάληψης της πατρίδας τους από τον Φ. Σάρατζ και τον Τ Ερντογάν.

Ο λιβυκός λαός , οι φυλές της χώρας και ο στρατός του, είναι έτοιμοι να πεθάνουν στα χαρακώματα….. Για την απελευθέρωση από τον προδότη ηγέτη του και από τον τουρκικό κατοχικό στρατό.

*Με πληροφορίες από Ahram, Milliet, Anadolu και άλλα ΜΜΕ Μέσης Ανατολής

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας