Λαφαζάνης-Μαζαράκης συζητούν στη VerginaTv: Ελληνοτουρκικός διάλογος πλυντήριο της επέλασης Ερντογάν

1721
λαφαζάνης

Λουκέτα επιχειρήσεων, αποεπένδυση, παραγωγική διάλυση, πρωτοφανής ανεργία, φτώχεια, πείνα, εξαθλίωση

Απαιτείται εναλλακτική λύση απέναντι σε μια πελατειακή, φαύλη, νεοφιλελεύθερη και βαθιά ολιγαρχική πολιτική που παροξύνει στο έπακρο την κρίση.

Είναι αναγκαίο το ευρύτερο δυνατό μέτωπο αντισυστημικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης. Δεν περισσεύει κανείς.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Φώτης Μαζαράκης, δικηγόρος και διδάκτωρ Νομικής, είχαν σήμερα Τετάρτη 15/7, 6-7 μ.μ, στην τηλεόραση της Vergina μια ενδιαφέρουσα και πολύ επίκαιρη συζήτηση για τις οικονομικοκοινωνικές εξελίξεις και κυρίως τα εθνικά θέματα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Φώτης Μαζαράκης συζήτησαν

Για τις τραγικές οικονομικοκοινωνικές εξελίξεις, τις ευθύνες της κυβέρνησης και την εναλλακτική οικονομικοκοινωνική απάντηση.

Για την απαράδεκτη τριμερή συνάντηση Γερμανίας-Ελλάδας-Τουρκίας στο Βερολίνο, η οποία εγκαινιάζει έναν εξίσου απαράδεκτο διάλογο Ελλάδας-Τουρκίας, υπό την αιγίδα της Μέρκελ, διάλογο την ώρα που η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας επελαύνει και διαμορφώνει τετελεσμένα γεγονότα, ενώ αυτός ο διάλογος, αξιοποιείται ως πλυντήριο για τις τουρκικές επιδιώξεις περιφερειακής κυριαρχίας και ηγεμονίας.

Για την απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, η οποία αποτελεί μια σύγχρονη εκδήλωση βαρβαρότητας, που προκαλεί όλη τη δημοκρατική και πολιτισμένη ανθρωπότητα ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Για το Δίκαιο της Θάλασσας και την άμεση ανάγκη να προβεί η Ελλάδα στις απαραίτητες κινήσεις και πρωτοβουλίες για την κατοχύρωση της ασφάλειας της, της νησιωτικής εδαφικής ακεραιότητάς της, της κυπριακής ανεξαρτησίας και ελευθερίας και των θαλάσσιων κυριαρχικών δικαιωμάτων της, με τον καθορισμό συντεταγμένων της ελληνικής ΑΟΖ.

Τέλος, οι Λαφαζάνης και Μαζαράκης ανέπτυξαν τους βασικούς άξονες μιας εναλλακτικής στρατηγικής  πολιτικών, οικονομικών, αμυντικών και εξωτερικών σχέσεων για την προάσπιση χώρας μας και την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν:

Στην ενδυνάμωση του αγωνιστικού φρονήματος και της αυτοπεποίθησης του ελληνικού λαού ότι μπορεί να υπερασπιστεί νικηφόρα απέναντι στην τουρκική απειλή την ασφάλεια, την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Στην εφαρμογή μιας νέας προοδευτικής πολιτικής οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με εθνική δημοσιονομική και εθνική νομισματική πολιτική, με κοινωνική δικαιοσύνη και βάθεμα της δημοκρατίας.

Στην εθνική αμυντική αναδιοργάνωση με έναν επιτυχή συνδυασμό των λιγότερων δυνατών πόρων και του μέγιστου αποτελέσματος.

Στην προώθηση του οργανικού συντονισμού, ιδιαίτερα στους τομείς της άμυνας, της ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στη διαμόρφωση μιας νέας πολυδιάστατης πολιτικής διεθνών οικονομικών και πολιτικών σχέσεων με άνοιγμα στη Ρωσία αλλά και  στην Κίνα  και την προώθηση ενός μπλοκ  συνεργασίας και συμμαχίας ανάμεσα σε χώρες και δυνάμεις της περιοχής μας που αντιμάχονται τον τουρκικό επεκτατισμό, μπλοκ το οποίο μπορεί να απομονώσει και να οδηγήσει σε ήττα την επεκτατική τουρκική πολιτική.

Ειδικότερα, η Ελλάδα οφείλει άμεσα να σταματήσει “προδοτικέςπολιτικές ενίσχυσης των τουρκικών σχεδιασμών και να αποκαταστήσει άμεσα διπλωματικές σχέσεις με την Δαμασκό, ενώ θα πρέπει να προχωρήσει στον τερματισμό της αναγνώρισης του καθεστώτος Σάρατζ στην Τρίπολη,το οποίο συναποτελούν ανδρείκελα του  Ερντογάν και μαριονέτες στους επεκτατικούς σχεδιασμούς του.

Δείτε τα βίντεο:

Μέρος Α’

Μέρος Β’

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας