Συγκέντρωση συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας. Στρατούλης-Καλύβης παρόντες από ΛΑ.Ε

1360

Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε αποτελούμενη από τα μέλη της ΠΓ Δημήτρη Στρατούλη και Αλέκο Καλύβη παραβρέθηκε σήμερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε ο σύλλογος συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης μπροστά στα γραφεία της συγκεκριμένης τράπεζας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκατοντάδες συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν, γιατί από το Δεκέμβρη του 2017 του έχει περικοπεί παντελώς το βοήθημα επικούρησής τους, λόγω της αθέτησης θεσμοθετημένων υποχρεώσεων της προς το λογαριασμό επικούρησής τους, με αποτέλεσμα την δραματική απώλεια εισοδημάτων τους, λόγω του ότι δεν παίρνουν καμία επικουρική σύνταξη.

Οι συγκεντρωμένοι συνταξιούχοι κρατούσαν πανό με συνθήματα, όπως «πληρώστε τώρα, δεν υποχωρούμε, εάν δεν δικαιωθούμε» και «κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ ισοδυναμεί με κούρεμα καταθέσεων», καταγγέλλοντας ότι η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας «τους κλέβει τις ζωές» μη καταβάλλοντας όσα δικαιούνται μετά από δεκάδες χρόνια ασφάλισης.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης – πορείας οι Δημ. Στρατούλης και Αλ. Καλύβης έκαναν της εξής δήλωση:

«Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας πρέπει να τηρήσει τις θεσμοθετημένες από τον κανονισμό του Λογαριασμού Επικούρησης οικονομικές υποχρεώσεις της προς αυτόν, να εφαρμόσει άμεσα τις δύο δικαστικές αποφάσεις που κέρδισαν 658 συνταξιούχοι και να επεκτείνει την εφαρμογή τους σε όλους τους συνταξιούχους της Εθνικής.

Η Εθνική Τράπεζα λεηλάτησε διαχρονικά τα αποθεματικά του Λογαριασμού Επικούρησης και τώρα με ευθύνη της αφήνει απλήρωτους τους συνταξιούχους.

Η κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει υποκριτικά το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και επιτέλους να υποχρεώσει την Εθνική Τράπεζα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους προς τους συνταξιούχους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας