Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών και εργ/νων ΔΕΗ για το ξεπούλημα λιγνιτικών μονάδων

1399

Ισχυρός κλοιός από κλούβες της αστυνομίας περιμετρικά του υπουργείου προκειμένου να μην μπορέσουν οι διαδηλωτές να πλησιάσουν

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, υπό ισχυρή αστυνομική φρούρηση, προκειμένου να εγκρίνει το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας, ενώ έξω από το κτίριο του υπουργείου στην οδό Μεσογείων ήταν συγκεντρωμένοι πολίτες και εργαζόμενοι της ΔΕΗ που αντιδρούν στην πώληση των μονάδων.

Στο υπουργείο παραμένουν πάντως αστυνομικές δυνάμεις. Παρών στη συγκέντρωση ήταν και ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Θαν. Πετράκος.

Τα διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, συγκεκριμένα, αναμένεται να εγκρίνει σήμερα τα σχέδια απόσχισης των μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης και των ορυχείων για την τροφοδοσία τους που θα τεθούν προς πώληση. Τα προς έγκριση σχέδια απόσχισης των δυο κλάδων περιλαμβάνουν τη μονάδα Μελίτη Ι στη Φλώρινα, την άδεια για κατασκευή της Μελίτη ΙΙ και τα δικαιώματα στα ορυχεία που τις τροφοδοτούν και τον δεύτερο τις μονάδες 3 και 4 της Μεγαλόπολης, μαζί με τα δικαιώματα στα ορυχεία καθώς επίσης και την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 26 Ιουνίου για την επικύρωση της όλης διαδικασίας.

Την Τετάρτη θα υποβληθούν επίσης τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) και στις 26 Μαΐου θα δημοσιευθούν στο ΓΕΜΗ οι όροι της απόσχισης. Η έγκριση της σύστασης των δύο νέων εταιριών από το ΓΕΜΗ αναμένεται στις 30 Ιουνίου και αμέσως μετά η δημοσίευση της προκήρυξης για την έναρξη των δύο διαγωνισμών.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο διαγωνισμός για την πώληση των μονάδων θα προκηρυχθεί ως το τέλος Μαΐου, ενώ στις 7 Ιουνίου θα συνεδριάσει η γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας