Στροφή Τουρκίας προς Ε.Ε-ΗΠΑ αλλά και Ισραήλ. Στο “κενό”η Ελλάδα!

1471
τουρκίας

Την ώρα που η Ελλάδα παραδίδεται όλο και στενότερα στα δυτικά κέντρα, Γερμανία, ΗΠΑ αλλά και Ισραήλ, ενώ στο τελευταίο η Αθήνα προσέφερε σήμερα μια πρώτου μεγέθους εξυπηρέτηση, με την επικύρωση της συμφωνίας για τον θαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου East Med, την ίδια ώρα η Τουρκία φαίνεται ότι επιχειρεί ένα μεγάλο άνοιγμα στις σχέσεις της με την Δύση αλλά και προς “έκπληξη” όλων και με το Ισραήλ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το ΝΑΤΟ, σήμερα, δια του Γενικού Γραμματέα του Γενς Στόλντενμπερκ αποσαφήνισε με κυνικό τρόπο ότι είναι έτοιμο να στηρίξει την κυβέρνηση της Τρίπολης, του Φαγιέζ αλ Σάρατζ, αφήνοντας την Ελλάδα στα κρύα του λουτρού, την ώρα, μάλιστα, που η Τουρκία δηλώνει έτοιμη  να προβεί σε έρευνες στο πλαίσιο του Τουρκολυβικού Μνημονίου σε περιοχή που ανήκει 100% στην ΑΟΖ της Κρήτης.

Ιδιαίτερη σημασία, επίσης, είχε το άνοιγμα, πρώτο μετά από πολύ καιρό, του Ερντογάν προς την Ε.Ε με αφορμή την 75η επέτειο της Νίκης κατά της Ναζιστικής Γερμανίας, με το οποίο ως ακραιφνής “ευρωπαϊστής” τόνιζε ότι στρατηγικός στόχος της Τουρκίας είναι η ένταξη στην Ε.Ε και ότι μαζί Άγκυρα και Βρυξέλλες θα κάνουν την Ευρώπη παγκόσμιο παίκτη.

Αυτές τις μέρες, επίσης, σχεδόν επιβεβαιώθηκε ότι η Τουρκία, παρά τις ατασθαλίες με τους S-400, είναι απαραίτητη και όλα δείχνουν ότι θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα των νέων μαχητικών F-35, μια υπόθεση που, σχεδόν, αποκαθιστά εκ νέου την στρατηγική σχέση Τουρκίας με τις ΗΠΑ.

Το πλέον, όμως, “παράδοξο” είναι ότι το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι φιλοφρονήσεις Τουρκίας-Ισραήλ από τη μιά, για διακανονισμό μεταξύ τους της οριοθέτησης ΑΟΖ κατά το πρότυπο του Τουρκολυβικού Μνημονίου και από την άλλη για την αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ για την οποία μίλησε σήμερα, διατηρώντας την ανωνυμία του, Ισραηλινός αξιωματούχος επικαλούμενος “τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών σε Συρία και στα ενεργειακά κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο“.

Η Αθήνα, έχοντας κλείσει με εντελώς δουλόφρονα τρόπο τις πόρτες της στη Ρωσία, κινδυνεύει να γίνει το μεγάλο θύμα της επαναπροσέγγισης Τουρκίας-Δύσης και να χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, κινδυνεύοντας με ένα βατερλώ.

Το μήνυμα που στέλνουν οι πρόσφατες εξελίξεις προς την Αθήνα, είναι κάτι παραπάνω από σαφές: άνοιγμα και ανάπτυξη στενών σχέσεων συνεργασίας με την Ρωσία του Πούτιν, πράγματα για τα οποία ο τελευταίος είναι έτοιμος να ανταποκριθεί με ανοιχτές αγκάλες. Θα κάνει τα απαραίτητα βήματα η Αθήνα ή όπως θυσίασε τη οικονομία της χώρας μας στο ευρώ και τις ευρωπαϊκές τράπεζες, θα θυσιάσει τώρα και τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα και την ασφάλεια της πατρίδας μας στο δόγμα της τυφλής υποτέλειας στη Δύση και του νεοψυχροπολεμικού προσανατολισμού της.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας