Στην Ουάσιγκτον για μεσανατολίτικα σεμινάρια πολέμου ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

1006
σεμινάρια

Μετά τον Π. Καμμένο που επέστρεψε μετά από θορυβώδη επίσκεψη στρατιωτικής παράδοσης της χώρας στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, την σκυτάλη πήρε για ταξίδι στην Ουάσιγκτον κυρίως μεσανατολίτικα σεμινάρια πολέμου ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγ. Αποστολάκης.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα μεταβεί ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, για να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο.

Σε ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ αναφέρει: «Από βραδινές ώρες 14 έως 17 Οκτωβρίου 2018, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, ΗΠΑ, όπου θα συμμετάσχει στο “2018 Chiefs of Defence Conference to Counter-Violent Extremist Organizations”, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του των ΗΠΑ, Chairman of the Joint Chiefs of Staff, General Joseph F. Dunford, US Marine Corps. Στο Συνέδριο συμμετέχουν Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ από 75 κράτη από όλες τις ηπείρους, Διοικητές των Στρατηγικών Διοικήσεων ΗΠΑ, καθώς και αξιωματούχοι ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Τα …«σεμινάρια» των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ συνέχιζονται. Αυτή τη φορά, μετά την ελληνική πολιτική ηγεσία και την επίσκεψη Καμμένου στις ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το συγκεκριμένο συνέδριο είναι το δεύτερο που πραγματοποιείται. Το προηγούμενο είχε λάβει και πάλι χώρα στις ΗΠΑ, τον Οκτώβριο του 2016. Βασικό θέμα του  φετινού Συνεδρίου είναι η αντιμετώπιση του «βίαιου εξτρεμισμό ως διαπεριφερειακή απειλή»

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνεδρίου θα βρεθεί «η ενίσχυση της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ» για την «προώθηση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή». Δηλαδή η δράση του ΝΑΤΟ σε μια από τις φλεγόμενες περιοχές του πλανήτη. 

Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ, αλλά και η ανάπτυξη των στρατιωτικών βάσεων των Αμερικάνων στη χώρα, θα αποτελέσει σύμφωνα με έγκυρες πηγές, θέμα των συναντήσεων του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τους αντίστοιχους αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Με άλλα λόγια η στρατιωτική ηγεσία της χώρας παίρνει τη σκυτάλη από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ…

*Πηγή: imerodromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας