«Στάσου πλάι μου!» ενάντια στα ναρκωτικά

1596
KΕΘΕΑ

Εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (Τρίτη 26 Ιουνίου) διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ σε όλη τη χώρα με σκοπό την ενημέρωση του κοινού μέσα από ομιλίες-συζητήσεις, συναυλίες, θέατρο, κινηματογράφο, εικαστικές εκθέσεις, αθλητικές διοργανώσεις, κ.ά.

Με σύνθημα «Στάσου πλάι μου!» μέλη, εργαζόμενοι, εθελοντές και φίλοι του ΚΕΘΕΑ θα βρίσκονται την Κυριακή 24 Ιουνίου (11.00-17.00) στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στον σταθμό ΜΕΤΡΟ Συντάγματος με ζωντανή μουσική, δρώμενα, καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκθέσεις και ενημερωτικά περίπτερα.
«Ολοι θέλουμε να ανήκουμε, να μοιραζόμαστε, να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον. Δημιουργούμε κοινότητες ενάντια στη μοναξιά, την απομόνωση, τη διάρρηξη των κοινωνικών δεσμών. Σπάμε τις διαχωριστικές γραμμές και τα στερεότυπα που στιγματίζουν τους χρήστες» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι διοργανωτές.
Εως τις 16 Ιουνίου στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν (Φρυνίχου 14, Πλάκα) το ΚΕΘΕΑ RELOAD 3.0 παρουσιάζει καλλιτεχνικές δράσεις, στην Καισαριανή το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 1 Ιουλίου (18:00-22:00) ενημερωτικές και δημιουργικές δράσεις στα Ξύλινα Καισαριανής.
Συναυλία , εκθέσεις και εργαστήρια ετοιμάζει το ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ιλιον την Τρίτη 26 Ιουνίου (19:00-21:00). Νωρίτερα (11:00-13:00) στην πλατεία Αγίων Αναργύρων θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση του κοινού για το δύσκολο θέμα της χρήσης ναρκωτικών και της απεξάρτησης.
Στη Λιβαδειά, το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ διοργανώσει το Σάββατο 30 Ιουνίου εργαστήριο ζωγραφικής μπλούζας και πώληση βιβλίων από τις 10:00 και Hip Hop συναυλία στις 20:30 στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί ομιλία και βιωματικό σεμινάριο, στις 18:30 στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Λιβαδειάς.
Στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη νέα παραλία, το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ έχει ετοιμάσει εκθέσεις κεραμικής και φωτογραφίας, ενημερωτικά περίπτερα, μουσική από τα κρουστά της ΙΘΑΚΗΣ και πάρτυ με Dj’s της πόλης, την Τρίτη 26 Ιουνίου (20:00-23:00). Την ίδια ημέρα τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ  στην Πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο Λάρισας  (19.30-23.00) διοργανώνουν συναυλία με τοπικά συγκροτήματα.
Εικαστική παρέμβαση και αναμόρφωση του εσωτερικού χώρου του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων στο Βόλο ετοιμάζονται να κάνουν τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ το διήμερο 25-26 Ιουνίου. Στην Πατρα  το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ διοργανώνει το απόγευμα της Τρίτης (19.00) στο Νότιο Πάρκο αστροπαρατήρηση με τα τηλεσκόπια της αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας Ωρίωνας, παράσταση Καραγκιόζη, παραδοσιακούς και άλλους χορούς από το χορευτικό συγκρότημα Σαγεϊκων Αχαΐας. Επίσης την Κυριακή 24 Ιουνίου (19.30) το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ διοργανώνει αγώνα δρόμου στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας υπό την αιγίδα του Δήμου, ενώ στο Ναύπλιο την Τετάρτη 20 Ιουνίου (20:00) θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας στο Φουαγιέ του Θεάτρου Τριανόν, στην Πλατεία Συντάγματος, με την υποστήριξη του δήμου Ναυπλιέων.
Ποδηλατοδρομία γύρω από τη λίμνη των Ιωαννίνων έχει σχεδιάσει το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ για την Τρίτη 26 Ιουνίου και με ώρα εκκίνησης στις  18.30, στην Κεντρική πλατεία Ιωαννίνων και τερματισμό στα παλαιά σφαγεία «Δημ. Χατζής».
Από τις 19 έως τις 26 Ιουνίου (10.00-13.00) τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ θα βρίσκονται στην Κεντρική αγορά της Ερμού στη Μυτιλήνη με σκοπό την ενημέρωση του κοινού. Την Παρασκευή 22 Ιουνίου, 21.00 η Μπάντα του ΚΕΘΕΑ Στροφή θα δώσει συναυλία στο Αμφιθέατρο της μαρίνας Μυτιλήνης,. Συνδιοργανωτές: Κέντρο Πρόληψης ΠΝΟΗ, Περιφέρεια Β. Αιγαίου, Δήμος Λέσβου.
Τουρνουά Σκάκι με συμμετοχή του Φάρου Βαρβασίου και του Σκακιστικού Ομίλου Παναγιάς Καλλιμασιάς διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στη Χίο την Τρίτη 26 Ιουνίου, ενώ στην πλατεία Βουνακίου οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Βερβεράτου, Λαγκάδας, Νενήτων, Νεοχωρίου και Χίοι Εν Χορώ θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.
Στο Ηράκλειο Κρήτης το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ διοργανώνει εσπερίδα με θέμα: «Εργαζόμενοι και εξαρτήσεις» στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, 18:00 και στις 21.00 μουσική εκδήλωση έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου με νεανικά συγκροτήματα, ενώ στα Χανιά κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στον εξωτερικό χώρο του Γιαλί Τζαμισί στο Ενετικό Λιμάνι, την Κυριακή 24 Ιουνίου, 19:00, στις 22.00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Αντώνη Μαρτσάκη. Στον Αγ. Νικόλαο το Σάββατο 16 Ιουνίου στις 19.30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου.
Την ίδια στιγμή στη Ρόδο το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη θα πραγματοποιήσει μουσικοχορευτικό δρώμενο στην Πλατεία Κύπρου από μαθητές σχολών χορού της πόλης και ενημέρωση κοινού και χρηστών την Τρίτη 26 Ιουνίου (10.00-13.00). Στην Κω το Σάββατο 23 Ιουνίου θα διεξαχθεί ποδηλατοδρομία με τη συμμετοχή του Συλλόγου Κ.Α.Ο. Φιλίνος.  Σημείο εκκίνησης Πλατεία Ελευθερίας στις 19:30.
Στη Λέρο την Κυριακή 24/6 θα ακολουθήσει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εφηβεία: Εξαρτήσεις και Συμπεριφορές Κινδύνου» σε συνεργασία με τον Δήμο Λέρου, κτήριο Δημοτικού Κινηματοθεάτρου (Λακκί), 11:00. Στους Λειψούς την Δευτέρα 25/6 ομιλία με θέμα «Διαδίκτυο: Εθισμός και Πρόληψη» με την υποστήριξη του Δήμου Λειψών, Πνευματική Εστία, 11:00. Επίσης τη Δευτέρα 25/6 στην Πάτμο θα λάβει χώρα φιλικός αγώνας μπάσκετ κορασίδων και νεανίδων Α.Σ. Ξάνθου Πάτμου και αγώνας ποδοσφαίρου παίδων Α.Σ. Ξάνθου Πάτμου, γήπεδο Σκάλας, 19:00, με τη συνδιοργάνωση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Πάτμου. Τέλος στην Κάλυμνο την Τρίτη 26 Ιουνίου θα δοθεί συναυλία με το κρητικό συγκρότημα «Στρατάκια», στην κεντρική Πλατεία Καλύμνου στις 20:30.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας