Νέα προκλητική δήλωση Τσαβούσογλου: Δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί στο Αιγαίο χωρίς την άδεια της Τουρκίας

2329
νέα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι στο Αιγαίο “ακόμα και σε θέματα ερευνών δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί χωρίς την άδεια της Τουρκίας”.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Kral Fm, ο Τσαβούσογλου ερωτηθείς για τη θεωρία της παραχώρησης των 18 νησιών στην Ελλάδα απάντησε ότι “όχι μόνο στη δική μας περίοδο αλλά και μετά την Κρίση των Ιμίων δεν έχει αλλάξει τίποτα στο ισχύον καθεστώς όπως και στο νομικό καθεστώς των νησιών. Δεν το επιτρέπουμε. Ακόμα και σε θέμα ερευνών δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί χωρίς την άδεια της Τουρκίας. Δεν έχει παραχωρηθεί ούτε ένα κομμάτι βράχου”.

Ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι δεν θα γίνει δεκτή καμία υποχώρηση στο Αιγαίο και στην Κύπρο και ανέφερε πως “ξεκινάμε έρευνες τώρα γύρω από την Κύπρο. Τώρα η Τουρκία έχει δικό της πλοίο γεώτρησης. Η Τουρκία έχει δυνατότητες. Τους περασμένους μήνες ξέρετε πως εμπόδισαν κάποιες γεωτρήσεις όπως αυτή των Ιταλών. Δεν θα αφήσουμε να χαθούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου από την άποψη οικονομικών συμφερόντων όπως φυσικού αερίου, πετρελαίου και φυσικού πλούτου γύρω από την Κύπρο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας