Αποκαλυπτήρια τώρα: Ανοίξαμε τον φάκελο του πολιτικο-οικονομικού ασφαλιστικού σκανδάλου ΑΣΠΙΣ (2)

1323
σκάνδαλο

Σκάνδαλο υπάρχει αλλά οι πολιτικοί υπεύθυνοι άφαντοι. Μέρος δεύτερο

Πρώτη η ISKRA ξεκίνησε από την αρχή του Σεπτέμβρη φέτος να μελετά και να ετοιμάζει φακέλους με τεκμηριωμένες καταγγελίες για τα 10 χρόνια ντροπής της ασφαλιστικής αγοράς.

Συνεχίζουμε λοιπόν και αποκαλύπτουμε μια ακόμα πτυχή του σκανδάλου.

Όσοι εργαζόμενοι κατά το κλείσιμο του 2009 (πηγή: Nextdeal) έφεραν τίτλο «διοικητικό» ακόμα και υπευθύνου τμήματος στον όμιλο ΑΣΠΙΣ εντελώς αυθαίρετα  εντάχθηκαν στην κατηγορία «των ασκούντων τη διοίκηση και διαχείριση της εταιρίας» ώστε να μη λάβουν ευρώ αποζημίωσης μιας και θεωρήθηκαν συνυπεύθυνοι για το σκάνδαλο και επιπλέον ταλαιπωρούνται με δικαστικούς αγώνες για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.

Είναι δυνατόν ποτέ η πολιτεία να συνηγορεί σε τέτοιες προφάσεις; Ξέρουμε ότι δεν θα λάβουμε απάντηση όπως δεν λάβαμε απάντηση και στο προηγούμενο δημοσίευμα γιατί θέλει θάρρος για να απαντήσεις γραπτά.

Εμφανίστηκαν κάποιοι δήθεν με αντιρρήσεις για το άρθρο, αλλά αν και η ιστοσελίδα μας τους δίνει τη δυνατότητα, ουδείς βγήκε να γράψει ένα σχόλιο επώνυμα και με στοιχεία!

Από την ISKRA είναι δεκτό κάθε σχόλιο και αναρτάται, είτε είναι υπέρ είτε κατά της άποψης των συντακτών της ιστοσελίδας.

Περιμένουμε λοιπόν σχόλια.

Πίσω από το 2009 φαίνεται κρύβονται πολλοί. Πολιτεία, ασφαλιστικές εταιρίες, πράκτορες που δεν θέλουν να πληρώσουν και που έκαναν το «ατύχημα» κλεισίματος μιας εταιρίας «ευτύχημα» για το πορτοφόλι τους.

Γνώμη μας είναι ότι αν όλοι οι υπεύθυνοι του 2009 δεν παραπεμφθούν για τις νόμιμες διαδικασίες ποτέ δεν θα σπάσει το απόστημα.

Δεν είναι δυνατόν μέλη διοικητικών συμβουλίων εταιριών που οφείλουν στην ΑΣΠΙΣ και στους καταναλωτές κατ’ επέκταση χρήματα την επίμαχη περίοδο του ’09 στηριζόμενοι στην αμέλεια της πολιτείας να μην έχουν κληθεί καν από έναν ανακριτή από έναν εισαγγελέα για να δώσουν εξηγήσεις.

Αν δεν φανούν οι πραγματικά υπεύθυνοι του 2009 τόσο της πολιτείας τόσο του ομίλου ΑΣΠΙΣ όσο και των πρακτοριακών εταιριών που συνεργάζονταν με τον όμιλο που τότε εξυμνούσαν, η δικαιοσύνη είναι τυφλή. Όλοι όμως οι υπεύθυνοι – και το εννοούμε όλοι, όχι ένας που φορτώθηκε την ευθύνη.

Αν όλοι αυτοί δεν γνωρίσουν το «χέρι του νόμου» για να αποδειχθεί η αλήθεια τότε δεν έγινε τίποτα! Το σκάνδαλο ΑΣΠΙΣ δεν τελείωσε με το θάνατο του Παύλου Ψωμιάδη. Το σκάνδαλο υπάρχει και θα υπάρχει όσο στην εποχή του 2009 δεν δίνεται πλήρη διαφάνεια.

Η ISKRA έχει στα χέρια της καταγγελία (ονόματα στην διάθεση των αρχών) για πρακτοριακή που οφείλει στον όμιλο ασφάλιστρα και που ασκήθηκαν διώξεις για την εποχή του 2009 επιλεκτικά σε ισότιμα μέλη της τότε διοίκησης της! Και για να λέμε την αλήθεια δεν υπάρχει επιλεκτικά στην δικαιοσύνη. Δυστυχώς όμως υπάρχει επιλεκτικά…. γιατί στοχοποιήθηκαν άνθρωποι που καμία σχέση δεν είχαν με το 2009 οι οποίοι ταλαιπωρούνται αδίκως και ψευδώς με διαδικασίες ανήκουστες. Για ποιο λόγο άραγε; Για να αθωωθούν– όπως είναι φυσικό τελικά, αφού τίποτα δεν τους συνδέει με το επίμαχο διάστημα του 2009, να μην κατηγορηθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι και για να δείξει η πολιτεία ότι έστω  πλημμελώς έκανε μια τυπική διαδικασία χωρίς να προχωρήσει στην ουσία του 2009.

Ερώτημα που θα παραμένει καίριο και θα μας βάζει σε υποψίες αν δεν απαντηθεί. Γιατί καλύπτονται συγκεκριμένοι άνθρωποι; Για να μπορούν να έχουν ασυλία παίζοντας με χρήματα ασφαλισμένων; Γιατί δεν ανοίγονται όλοι οι λογαριασμοί και δεν εξετάζεται η περιουσιακή κατάσταση όλων όσων είχαν έστω και ελάχιστη σχέση με τα μη αποδοθέντα ασφάλιστρα από το 2009 μέχρι και σήμερα;

Γιατί η πολιτεία δεν εξετάζει τις εταιρίες που οφείλουν με πραγματικά σημερινά κριτήρια???

Γιατί η πρακτοριακή δεν αποδίδει τα χρήματα στον όμιλο ΑΣΠΙΣ? Και δεν είναι μία!

Πως ξαφνικά τα λεφτά και περιουσίες υπευθύνων για το σκάνδαλο, με τις καθυστερήσεις της πολιτείας το 2009, το 2010  το 2011 άλλαξαν χέρια;

Κανένα αδίκημα δεν έχει ακόμα παραγραφεί και με μία εισαγγελική παρέμβαση θα βρεθούν πολλά (γιατί ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται-εδώ χάρηκαν για 10).

Άλλη περίπτωση πρακτοριακής η όποια και αυτή οφείλει στον όμιλο ΑΣΠΙΣ από το 2009 τεράστια ποσά και σήμερα κατά τις πληροφορίες μας δεν μπορεί να αποδώσει τίποτα!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας πάντα, μετά το κλείσιμο του ομίλου οι ασφαλιστές που λειτουργούσαν κάτω από την ομπρέλα της δεν της απέδωσαν ασφάλιστρα που αφορούσαν στον όμιλο ΑΣΠΙΣ προφασιζόμενοι – και σε ένα σημείο είναι αληθινό αυτό-ότι οι πελάτες τους ασφαλισμένοι στον όμιλο ΑΣΠΙΣ από δυσαρέσκεια λόγω του κλεισίματος με ότι αυτό συνεπάγεται, δεν τους πλήρωσαν.

Δεν είναι όμως δυνατόν να μην έχουν πληρώσει όλοι….

Ασκήθηκαν έγκαιρα μηνύσεις και αγωγές στους χρεώστες; Εάν ναι, τι αποτέλεσμα είχαν? Οι εκκαθαριστές έχουν μπει στην διαδικασία να ψάξουν; Γιατί αν αυτές οι αγωγές και οι μηνύσεις έγιναν το 2010, το 2011 έχουν πραγματικό περιεχόμενο. Εάν δεν έγιναν τότε και έγιναν σε μεταγενέστερο χρόνο, αυτό σημαίνει ότι έγιναν για λόγους προφάσεων για να καλυφθούν τα ταμειακά ανοίγματα.

Οι δικαιούχοι αποζημιώσεων από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν λάβει ελάχιστα χρήματα και από όσο διαφαίνεται δεν υπάρχουν και χρήματα ώστε αξιοπρεπώς να πληρωθούν.

Μπορεί να βρεθούν τα χρήματα στα επόμενα 10 χρόνια αλλά τότε οι ζωές ανθρώπων, ασφαλισμένων και άλλων αδίκως εμπλεκομένων στα σκάνδαλα του 2009, θα έχουν πλήρως καταστραφεί. Τότε τι θα έχει να πει η πολιτεία; Τι θα έχουν να πουν οι κυβερνήσεις για την πλημμελή συμπεριφορά τους; Δυστυχώς, τίποτα! Ούτε μια δημόσια συγγνώμη.

Η ιδιωτική ασφάλιση που είναι πολύ επίκαιρη στο πρόγραμμα της παρούσας κυβέρνησης αν δεν δώσει εξετάσεις λύνοντας τα τραγικά γεγονότα του κλεισίματος εταιριών το 2009 δεν δικαιούται να ομιλεί.

Είναι εξωφρενικό να ακούει κανείς αυτά που συζητιούνται στα πηγαδάκια της ασφαλιστικής αγοράς, κουβέντες του τύπου « κάποιοι θα την πληρώσουν– θα ξεχαστεί κι αυτό»

Η ιστοσελίδα μας, από την έρευνα και τις καταγγελίες που έχει, διαφωνεί με αυτήν την τακτική.

Πρέπει «να την πληρώσουν» όσοι φέρουν ευθύνη για ότι έγινε το 2009 και να πληρωθούν οι ασφαλισμένοι, οι εργαζόμενοι που επωμίστηκαν όλα τα βάσανα που το 2009 δημιούργησε. Το σκάνδαλο του ομίλου ΑΣΠΙΣ είμαστε πεπεισμένοι  ότι θα λυθεί όταν διαπλεκόμενοι του 2009 βρεθούν πραγματικά προ των ευθυνών τους .

Η έρευνα συνεχίζεται και για τις υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρίες που έκλεισαν δημιουργώντας παρόμοια προβλήματα.

Η έρευνα συνεχίζεται για τους ασφαλιστές και πράκτορες που χωρίς σύνεση μετέφεραν τα συμβόλαια από εταιρία σε εταιρία με γνώμονα το δικό τους και μόνο συμφέρον κάνοντας τα γαϊτανάκι .

Η αξιοπιστία πρέπει να επανέλθει στη λέξη ασφάλιση. Υπάρχει τρόπος και σύντομα θα υπάρχει νεότερη παρέμβαση μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας