Κύπρος: Εξελίξεις για τον 16χρονο που κατέβασε την κατοχική σημαία

1159
κύπρος

Διχασμένος εμφανίζεται ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου σχετικά με το ζήτημα του 16χρονου που κατέβασε την τουρκική σημαία στο κατεχόμενο χωριό Λύση. Κάποιοι κάνουν λόγο για πατριωτική κίνηση με γνήσια πατριωτικά συναισθηματικά κίνητρα, άλλοι λένε πως ήταν μια “αχρείαστη πρωτοβουλία”.

Όλοι, πάντως, συμφωνούν ότι προτεραιότητα έχει η ασφάλεια του νεαρού που είναι βέβαιον ότι ως έφηβος εξέφρασε απέχθεια για την τούρκικη κατοχή και τις τουρκικές σημαίες που την αντιπροσωπεύουν.

«Κυβέρνηση, κοινωνία και πολιτικός κόσμος προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά το θέμα και να μην πολιτικοποιηθεί το ζήτημα. Υπάρχουν πρόσφατες μνήμες με αντίστοιχη περίπτωση του Σολωμού Σολωμού, όπου είχε δολοφονηθεί προσπαθώντας να κατεβάσει τη σημαία του ψευδοκράτους. Έκανε μια αυθόρμητη κίνηση ο νεαρός. Ήταν τυχερός που δεν τον εντόπισε κανείς εκείνη τη στιγμή» σχολίασε σχετικά με την υπόθεση του 16χρονου που κατέβασε την σημαία του ψευδοκράτους από σχολείο του κατεχόμενου χωριού, Λύση, ο δημοσιογράφος του «Sigma Live», Χρήστος Μιχάλαρος.

Η υπόθεση ξυπνά μνήμες του 1996 στην Κύπρο, όταν ο Σολωμός Σολωμού προσπάθησε να ανέβει σε έναν ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία στη νεκρή ζώνη και δολοφονήθηκε από Τούρκους ελεύθερους σκοπευτές.

Σε όλη την Κύπρο, ακόμα και στις ελεύθερες περιοχές, αναζητείται από τους Γκρίζους Λύκους ο 16χρονος που κατέβασε την τουρκική σημαία και έσπασε τη φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής που έκαναν οι Ελληνοκύπριοι σε εκκλησία στο χωριό Λύση. Οι γονείς του κατάγονται από το χωριό.

Να μην δοθούν άδειες για την διεξαγωγή νέων λειτουργιών σε εκκλησίας στα κατεχόμενα μέχρι να συλληφθεί ο 16χρονος, ζητεί ο «βουλευτής» του τουρκοκυπριακού κόμματος Αναγέννησης Μπερτάν Ζάρογλου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο Μπ. Ζάρογλου μιλά για προσβολή προς την τουρκική σημαία και την φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς και εξέφρασε λύπη γιατί οι αρμόδιοι του ψευδοκράτους δεν προέβησαν στις απαραίτητες διαμαρτυρίες, όπως είπε. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας