Σε απεργία πείνας ο πρόεδρος της Μόριας: «Δώστε λύση τώρα»

1647
απεργία

Σε απεργία πείνας έξω από τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κατέβηκε από το απόγευμα της Κυριακής ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μόριας Λέσβου, Νίκος Τρακέλλης.

Με μια επιγραφή που γράφει «Μόρια SOS Δώστε Λύση Τώρα» δηλώνει ότι οδηγήθηκε στην αντίδραση αυτή με αφορμή τη σημερινή πυρκαγιά που έκαψε άλλα 10 στρέμματα ελαιώνα έξω από τον καταυλισμό.

«Δεν πάει άλλο» δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Μόριας. «Από το 2015 ζούμε τη συνεχή καταστροφή του χωριού μας. Φτάσαμε σε υποδομές χώρων υγιεινής για 800 άτομα να ζουν κάπου 8.000 άτομα. Τα λύματα χύνονται μέσα στους παρακείμενους χείμαρρους και καταλήγουν στη θάλασσα, περνώντας μέσα από τις ιδιοκτησίες μας. Σκουπίδια παντού, βρώμα και κουνούπια. Έχει καταστραφεί κάθε έννοια ζωής στο χωριό με υγεία και ασφάλεια» εξηγεί.

Σύμφωνα με τον κ. Τρακέλλη, κατά τις συναντήσεις του με στελέχη της κυβέρνησης, παίρνει συνεχώς υποσχέσεις για αποσυμφόρηση της Μόριας. «Μας κοροϊδεύουν όλοι, εδώ και στην Ευρώπη. Μας κοροϊδεύουν. Οι κάτοικοι είναι έτοιμοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Προσπαθούμε να συγκρατήσουμε την τοπική κοινωνία, να διατηρήσουμε την όποια κοινωνική συνοχή έχει απομείνει» λέει.

Ο ίδιος δηλώνει πως θα παραμείνει έξω από τη γενική γραμματεία, που αποτελεί τον εκπρόσωπο του κράτους στο νησί. «Το κράτος πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει. Δε ζητάμε τίποτα άλλο από το να λειτουργήσει το κράτος, να κάνει αυτό που πρέπει, υπερασπίζοντας τη ζωή, την υγεία και την ασφάλειά μας. Δε θέλω άλλες υποσχέσεις. Να κάνουν κάτι θέλω, τίποτα άλλο. Να κάνουν κάτι επιτέλους» ζητεί ο πρόεδρος της Μόριας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας