Σαρωτική αναδιάρθρωση στη Deutsche Bank–Μείωση προσωπικού κατά 18.000 άτομα

949
προσφοράς

Κατά 18.000 σχεδιάζει να μειώσει τις θέσεις εργασίας μέχρι το 2022 η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η Deutsche Bank, στο πλαίσιο μιας σαρωτικής αναδιάρθρωσης 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που αποβλέπει στην ανάκαμψη της.

Σύμφωνα με την απόφαση, που ελήφθη μετά την αποτυχία του σχεδίου συγχώνευσής της με την Commerzbank, η Deutsche Bank θα καταργήσει επίσης τον βραχίονα των χρηματιστηριακών υπηρεσιών και θα περιορίσει την επενδυτική τραπεζική. Αναμένει καθαρές απώλειες 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ το δεύτερο τρίμηνο ως αποτέλεσμα του κόστους της αναδιάρθρωσης. Η Deutsche Bank ανακοίνωσε πως θα μειώσει επίσης τις επιχειρήσεις σταθερού εισοδήματος. Θα δημιουργήσει επίσης μια νέα μονάδα η οποία θα μειώσει ανεπιθύμητα περιουσιακά στοιχεία, με την αξία των στοιχείων σταθμισμένων αναλόγως των κινδύνων να φθάνει τα 74 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Σέβινγκ είχε ανακοινώσει μια ευρεία αναδιάρθρωση τον Μάιο, όταν υποσχέθηκε στους μετόχους «σκληρές περικοπές» στην επενδυτική τράπεζα. Πληροφορίες των MME ανέφεραν πως η Deutsche Bank μπορεί να καταργούσε έως και 20.000 θέσεις εργασίας -περισσότερους από έναν στους πέντε από τους 91.500 εργαζομένους της-. Αλλά σήμερα η τράπεζα ανακοίνωσε πως θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της στις 74.000 μέχρι το 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας