Ρωσία: Βρώμικο παιχνίδι όσων παρεμποδίζουν το Sputnik-V-Αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές

    585
    Βρώμικο παιχνίδι όσων παρεμποδίζουν
    Σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα σε Ρωσία και Ευρώπη για το ρωσικό εμβόλιο

    Αφορμή πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ρωσία και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποτελεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό που παράγεται στη χώρα. Οι Ρώσοι φαίνεται να μην μασάνε τα λόγια τους όσον αφορά το εμβολιαστικό ζήτημα, προειδοποιώντας την Ευρώπη πως έχει ευθύνη για την μη παραγωγή εμβολίων, γεγονός που κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

    Εκπρόσωποι της ρωσικής πλευράς απάντησαν πρόσφατα και στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Οι ίδιοι τόνισαν πως όσοι παρεμποδίζουν την κυκλοφορία του Sputnik V, παίζουν βρώμικο παιχνίδι και δεν ενδιαφέρονται για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

     

    Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα υπογράμμισε από την πλευρά της πως το Sputnik V δοκιμάζεται πολύ πριν τις 11 Αυγούστου του προηγούμενου έτους, έχει αποδείξει την αξιοπιστία του και γι’ αυτό σήμερα οι ρωσικές πρεσβείες δέχονται συνεχώς αιτήσεις για την παραγγελία του, πέραν των 60 χωρών που το έχουν πιστοποιήσει.

    Παράλληλα, επεσήμανε πως αναμένεται η έγκριση του φαρμάκου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, η καθυστέρηση όμως που υπάρχει είναι ο λόγος που προκαλούνται έντονες αντιδράσεις. Η τελευταία και πιο πρόσφατη αντίδραση ήρθε από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ ο οποίος κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση να εγκρίνει άμεσα το ρωσικό εμβόλιο και να διδαχτεί από τα μαθήματα του παρελθόντος.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας