Ρωσία:Το 2021 θα αρχίσει την κατασκευή του νέου διαστημικού πυραύλου Soyuz-5

1568
soyuz

Την έναρξη της κατασκευής του νέου πυραύλου Soyuz-5 από τη Ρωσία στα μέσα του επόμενου έτους, ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής διαστημικών πυραύλων.

Στην ανακοίνωση πως οι επιστήμονες της Ρωσίας θα αρχίσουν να κατασκευάζουν τον πύραυλο Soyuz-5 (Irtysh), προκειμένου να αντικαταστήσει τα οχήματα εκτόξευσης Ζενίτ (Zenit) της Ουκρανίας στα μέσα του 2021, προχώρησε ο Γενικός Διευθυντής του ρωσικού διαστημικού κέντρου πυραύλων (SRC), Ντμίτρι Μπαρανόφ.

«Στις αρχές του επόμενου έτους θα λάβουμε ένα νέο κράμα αλουμινίου [1580] που θα χρησιμοποιήσουμε για να κατασκευάσουμε μια μικρή ποσότητα δειγμάτων δοκιμής και νομίζω ότι μέχρι τα μέσα του έτους [2021], πιθανότατα θα έχουμε ξεκινήσει ήδη σχέδια, ειδικά για το όχημα εκτόξευσης», δήλωσε ο Μπαρανόφ.

Το πρόγραμμα για την κατασκευή του Soyuz-5

Η Ρωσία άρχισε να εργάζεται πάνω στον νέο πύραυλο Soyuz-5 (Irtysh) το 2016, προκειμένου να αντικαταστήσει τα οχήματα εκτόξευσης Zenit που παράγονται στην Ουκρανία.

Τον Ιούλιο του 2018, η ρωσική εταιρεία διαστήματος Roscosmos υπέγραψε σύμβαση ύψους 8,1 εκατομμυρίων δολαρίων (61,2 δισεκατομμύρια ρούβλια) με τη Rocket and Space Corporation Energia, για τον σχεδιασμό και τη δοκιμή του Soyuz-5. Το SRC Progress θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει το νέο όχημα εκτόξευσης.

Τον Ιούλιο η Roscosmos ανακοίνωσε πως, η θυγατρική εταιρεία Energia είχε υπογράψει συμφωνία με την εταιρεία του Καζακστάν Baiterek, για τη δημιουργία ενός συγκροτήματος εκτόξευσης Soyuz-5 στο διαστημικό κέντρο Μπαϊκονούρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας